Wednesday, December 2, 2015

Resepi Blueberry Cheese Tart Muncitt

Assalamualaikum..

Nyum.. nyumm.. sedapnya lah cheese tart ni. Nak makan dah tak boleh sebabnya ni gambar lama punya. Tengok dalam draft ada apa kata publish.. Hehehe



Nak buat cam malas pulak. Malas nak buat shell dia. Haha mood malass dah datang ya. Aku ni bukan sokmonya rajin. Selalunya dah ada masa buat banyak-banyak simpan dalam bekas kedap udara. Bila nak makan je terus paipkan cheese dalam tu. Bakar sekejap dah boleh ngap..


Waaa bestnya makan sejuk2


Muncit tak??


Walaupun dah sejuk lepas siap bakar, cheese tak turun. Masih lagi muncit macam tu. Aku dah pernah buat sebelum ni tapi tak dapat hasil yang sama macam tu. Jadi bila dapat yang muncit ni lagi best. Resepinya aku dapat dari group MAHN. Selamat mencuba.


Rupanya nak dapatkan cheesetart muncit tu hanya pakai 3 sudu telur dari sebiji telur yang dah dipukul. Maknanya adunan cheese tu tak terlalu cair. Itu rahsianya.. :)


20 comments:

  1. bile la nak rajin buat cheese tart nie....sedap la pulak..adehhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mehh nk tolong seru rajin buat cheese tart dtg.. hehe

      Delete
  2. Sedapnya Seera..
    Macam akak nak ambil ngap sebijik masuk mulut :P

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. cantik tu daya penarik utk nampak sdp kak.. hehe

      Delete
  4. Apa yg kakak salute cara design atas tart tu selaras semuanya
    Kakak kalau buat semua tak sama. Itu yg nak bagi keluar hidang kat org malu.
    Makan sendiri bolehlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan je tu akak.. lg pun corak simple je..:P

      Delete
  5. Sedapnya SR.....tak pernah try lagi buat cheese tart ni. Dulu dulu adalah sekali, tp beli shell yg dah siap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahh beli shell yg dah siap lg cpt.. just paip je..

      Delete
  6. sedapnya blueberry cheese tart, memang feveret la ... comelnya tart dia muncit ajer :)

    ReplyDelete
  7. sdpnya tgk. kalau inti cmtu mmg puas hati dpt makan!

    ReplyDelete
  8. pandainya buat cheese tart..baru nak blaja..rs cam cerewet je buat kulit tart tue..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli je kulit tart cik tom. lg senang.. heee

      Delete
  9. fuhh menggoda betol gambar yg kek dah potong tu

    ReplyDelete
  10. ehehe ritu try buat crust dia.. hurm kena practice lagi..
    makan sendiri xpa kan comot2.. ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. crust dia kalau rajin buat bnyk2 terus.. sng nak buat cheese tart picit je cheese dalam tu..

      Delete