Assalamualaikum..
Nyum.. nyumm.. sedapnya lah cheese tart ni. Nak makan dah tak boleh sebabnya ni gambar lama punya. Tengok dalam draft ada apa kata publish.. Hehehe
Nak buat cam malas pulak. Malas nak buat shell dia. Haha mood malass dah datang ya. Aku ni bukan sokmonya rajin. Selalunya dah ada masa buat banyak-banyak simpan dalam bekas kedap udara. Bila nak makan je terus paipkan cheese dalam tu. Bakar sekejap dah boleh ngap..
Waaa bestnya makan sejuk2
Muncit tak??
Walaupun dah sejuk lepas siap bakar, cheese tak turun. Masih lagi muncit macam tu. Aku dah pernah buat sebelum ni tapi tak dapat hasil yang sama macam tu. Jadi bila dapat yang muncit ni lagi best. Resepinya aku dapat dari group MAHN. Selamat mencuba.
Rupanya nak dapatkan cheesetart muncit tu hanya pakai 3 sudu telur dari sebiji telur yang dah dipukul. Maknanya adunan cheese tu tak terlalu cair. Itu rahsianya.. :)
bile la nak rajin buat cheese tart nie....sedap la pulak..adehhh..
ReplyDeletemehh nk tolong seru rajin buat cheese tart dtg.. hehe
DeleteSedapnya Seera..
ReplyDeleteMacam akak nak ambil ngap sebijik masuk mulut :P
kalau blh amik silakan akak..hehe
Deletecantik n sedap tu seraa.
ReplyDeletecantik tu daya penarik utk nampak sdp kak.. hehe
DeleteApa yg kakak salute cara design atas tart tu selaras semuanya
ReplyDeleteKakak kalau buat semua tak sama. Itu yg nak bagi keluar hidang kat org malu.
Makan sendiri bolehlah..
kebetulan je tu akak.. lg pun corak simple je..:P
DeleteSedapnya SR.....tak pernah try lagi buat cheese tart ni. Dulu dulu adalah sekali, tp beli shell yg dah siap.
ReplyDeleteaahh beli shell yg dah siap lg cpt.. just paip je..
Deletesedapnya blueberry cheese tart, memang feveret la ... comelnya tart dia muncit ajer :)
ReplyDeletefeveret kita jgk..:)
Deletesdpnya tgk. kalau inti cmtu mmg puas hati dpt makan!
ReplyDeleteaah btl2 baru puah hati..
Deletepandainya buat cheese tart..baru nak blaja..rs cam cerewet je buat kulit tart tue..hehehe
ReplyDeletebeli je kulit tart cik tom. lg senang.. heee
Deletefuhh menggoda betol gambar yg kek dah potong tu
ReplyDeletewat terliur je tngok kan.. hihi
Deleteehehe ritu try buat crust dia.. hurm kena practice lagi..
ReplyDeletemakan sendiri xpa kan comot2.. ehehe..
crust dia kalau rajin buat bnyk2 terus.. sng nak buat cheese tart picit je cheese dalam tu..
Delete