Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..
Dengan hanya pakai resepi adunan roti manis, dapat juga buat donut gebu gebas. Sebelum ni pun ada buat roti sosej pelbagai style. Memang pakai resepi yang sama. Senang je kan macam2 boleh buat. I sukaa!! Tak payah nak cari resepi lain.
Semenjak dua menjak ni macam rajin je nak menguli. Seminggu tu adalah dalam 3,4 kali. Tepung gandum memang kene ada sentiasa. Kalau tiba2 rajin tu datang senang aje terus mengagau tepung dalam tempayan. Mautipan pun kene ada sokmo. Kalau takde mauripan cam mana nak meroti @ mendonut kan.
Ada cuba jual donut yang aku buat ni. Letak kat kedai x-mak sedara. Alhamdullilah laku lah juga. Dapat lah side income sikit. Mula2 buat tu orang komplen keras sikit. Tapi aku tak putus asa, buat dan buat lagi. Cari punya napa jadi keras kan.
Ada juga buat frozen. Untuk makan kat rumah je frozen tu. Senang nak goreng2 bila ada tetamu datang kan. Makan time hujan pun syok juga. Lagi2 musim tengkujuh dah masuk kan.
15 comments:
rajinnya kak.. bgs2.. sdp donut gebu..
rajinnye dik..akak kan dari dulu xlps2 lagi nak buat donut..hehe
COMEL N GEBUS PASTI SEDAP...
wahh rajinnyer buat donut gebus tewww ;p
Bagus... berkat tak mengenal jemu utk mencuba dah boleh dpt side income
Kakak suka tengok org kita yg pandai business dgn menjual kuih..
memang gebu gebas donut tu ... cer share resepi sikit ;)
rspi sama dgn roti manis. Ada sertakan link kat entry tu.
smntara belum dpt kerja kak.. kerana terpaksa aku relakan.. :)
merajinkan diri..hehe
boleh la utk beginner.. hehe
ni pun cuba banyak kali jugak kak.. kalau keras tu nasib lah.. buang saja je aduan..
sdp2.. :)
Aaaaaa asyik jumpa entry pasal makanan jer... Lapo...... Gebu gebas tuu tak menahan T.T
comel2 donutnya..ciktom pun baru gak bt donut...sama la ciktom pn ske bt frozen..nanti senang nak goreng lain kali..xpyah beli..jmat2..hehe
Wahhh....memang gebu gebas donut tu.....suka makan donut yang gebu gebas....sedap....
Post a Comment