Thursday, May 7, 2015

Resepi Chewy Fudge Brownies

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum.

Lately rasa nak makan tu membuak-buak. Sampaikan malam before tido pun masih lagi rasa nak makan. Hoii penyakit apa ni!! Penyakit nak mengemukkan lah tu. Benci.

Brownies yang buat hari Isnin tuk bukak puasa ni pun dah tinggal 7 keping lagi out of 16. Sapa yang makan banyak ni? Semestinya akak lah. Akak sorang dah 5 keping Dik Non. Tak menahan nafsunya bila nampak brownies ni. Plus dah lama rasanya akak tak melantak kek. Last sebulan lebih yang lepas, kek wedding kakak akak. 

Jadi kalau dah suka melantak kek ni kan better buat sendiri lah. Lagipun akak memang suka baking ni. Tapi bila datang mood malas tu, mama akak pun boleh perli akak. Ekekeke. Talk to much pun tak guna. Ayuh tengok resepi chewy fudge brownies akak. Akak amik resepi kat blog sallysbakingaddiction. Instruction yang best dan mudah faham untuk akak yang BI tak seberapa baik ni kan. 

So akak tak nak list down kat sini bahan-bahan dan cara-caranya. Dik Non kene p lah usha kat blog tu. Untuk buat brownies ni akak takde nak menderhaka pun sebab akak takut tak jadi. But untuk brownies gambar kat bawah ni, akak buat pakai half of resepi. Sebab takut buat banyak-banyak kan akak makan banyak. Jadi buat sikit-sikit, bila habis buat lagi. Dik Non nak cuba buat boleh la. Sapa -sapa yang tak pernah rasa brownies ni, rasanya adalah sedap. Macam kek tapi bukan kek. Sama macam congo bar tapi lebih lembut. Akak suka. 


Kamsahamnida *_*

3 comments:

NARDtheNERD said...

nampak sedap. nak sikit. ehehe.

Falsya said...

urghhh!!...saje je tau tayang2...huwaaaa..

nusha fasha said...

Wahhh sdpnya tgk..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails