Saturday, February 20, 2010

''In DA eND''

apa yang 'in da end' tu??
dunia nak kiamat kah?
aku harus pergi kah?
semua itu bersangkut paut antara satu sama lain. semua ini hanyalah pinjaman sementara. mereka yang hidup harus pergi. kehidupan yang baru menanti di hadapan sana. perbanyakkan lah amalan kurangkanlah kemungkaran.

tanda-tanda kecil kiamat :
  1. Penaklukan Baitulmuqaddis
  2. Zina bermaharajalela
  3. Pemimpin yang terdiri dari orang yang jahil dan fasikBermaharajalela
  4. alat muzik bermaharajalela
  5. Ramai orang menuntut ilmu kerana pangkat dan kedudukan
  6. Ramai orang soleh meninggal dunia
tanda-tanda besar kiamat :
  1. Keluar sejenis binatang dari perut bumi yang digelar Dabbatul Ardhi.
  2. Lahirnya Dajjal.
  3. Keluar asap tebal.
  4. Turunnya Nabi Isa a.s.
  5. Kemunculan Imam Mahdi.
  6. Matahari terbit dari ufuk barat.
  7. Keluarnya suku Yakjuj dan Makjuj.
  8. Diangkat al-Quran dan perkara-perkara yang baik
* untuk lebih lanjut klik disini dan disini.

so berbalik pada tajuk entry aku kali ini ialah tentang diri aku yang akan meninggalkan family buat sekian kalinya yang memang selalu aku lakukan. semua ini bukan secara sengaja, tetapi kerana memenuhi tuntutan agama, keluarga, masyarakat dan juga diri sendri. aku akan balik ke Johor di mana tempat aku menuntut ilmu. orang kata 'tuntutlah ilmu sehingga ke negeri China' kan tapi yang aku mampu buat masa nie Johor sahaja. tapi kira OK lah.

dah seminggu lebih aku berada kat umah nie, so apa yang aku buat adalah bersama family. berborak-borak, makan and baring-baring. semua ini buat bersama-sama (nama lagi bersama family, so sama-sama buat lah. hehe). so mula esok aku tak boleh bersama-sama lagi lah, aku kene wak sorang-sorang. sungguh sedih
MyEm0.Com

* so 'in da end' adalah kaitan antara aku yang akan meninggalkan family untuk teruskan perjuangan.

3 comments:

hans said...

aku rasa macam tanda2 kecil tu dah ada semua
wallahualam

YucIkA said...

mmg tanda2 kiamat kecil seme da kuar..tunggu yg besar jer..

pe2 pon, nk cari ilmu Allah ni bukan mudah, kena ada pengorbanan...setiap ketabahan dan kesabaran kita dlm menghadapi perpisahan dgn family, and sakit perit kita berusaha tu, Allah tahu. tidak sedikit pun terlepas dari pengetahuanNya.

as long as niat ikhlas kerana Allah, insyaAllah, ada pahalanya, yg menjanjikan syurga utk kita semua..aminn..

ShaiRA HaIFA said...

hans~ apa yg trjd kita jd kan pedoman
eqa~ thx.. sama2 lah kita buat yang terbaik n smoga mndapat kbrkatan..amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails