Monday, April 8, 2013

Pasar Kundasang, Sabah

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..

Satu hari pusing-pusing Kundasang dan Ranau dah habis. Dalam pukul 5 something in the evening kami pun gerak ke Kota Kinabalu selepas solat semua. Tapi sebelum tu, kita singgah pasar dulu. Yehh pasar Kundasang.

Pasar nie dop tepi jalan je. So easy to stop if u want a pit stop. Gitu ha. Pe yang ada kat pasar nie? Really sayur2 segar belambak hokay. Giler aku nengok. Nak beli fikir tak muat bagasi dah. Lagipula kalau beli xsempat sampai Kelate dah layu. Kenapa Kelate? Sebab mestilah nak bagi kat my mum. Aku nak masak idak lerrr.. Tak kurang rose juga ada dijual. Madu dan macam2 laa..


Kat pasar nie juga ada jual kuih tradisional orang Sabah. Dan semestinya kat Sabah je ada sbb aku xpenah nampak kat tempat lain pun sebelum nie. Kalau ada kat Semenangjung tu maknanya ada orang poskan lah tu. Kuihnya nama amplang aka keropok ikan dan kuih cincin. I miss that food so muchhh.. Kalau makan amplang tu memang xleh berhenti melainkan habiss.

nie la rupa amplang tu.. untuk yg  xtahu pe ampalng..


1 comment:

ArELeEz said...

sopping dlm keadaan sejuk2.. perrgghh..! mmg t'baekla..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails