Friday, February 21, 2014

Pisang goreng topping cheese meleleh

Bismillahirahmnirahim dan Assalamualaikum..

Bereksperimen? Ya itu lah hobi penulis sebenarnya. Kali ni penulis jadikan pisang goreng beli kat kedai sebagai bahan eksperimen. Dah lama teringin nak buat eksperimen ni tapi tak dapat arahan dari mama suruh p beli goreng pisang. Bila dah dapat arahan beli goreng pisang secara automatik jeng jeng dapat rialisasikan impian nak bereksperimen. Hehe entah apa apa kan.

So eksperimen yang penulis dah jalankan ialah pisang goreng topping cheese meleleh. Yabedabedu. Semenjak dua tiga menjak ni penulis perasaan diri ini bagaikan fall in love with cheese. Korang suka cheese tak? Okay back to my experiment. Nak jalankan eksperimen ni takde susah mana pun. Bahan-bahan yang diperlukan hanyalah pisang goreng dan cheese parut mozarella. Cara nak buat pun senang. Tabur cheese parut mozarella atas pisang goreng dengan secukupnya dan masukkan dalam microwave. Let it in the microwave for about 5 minutes with 400 Watt. Lepas tu dah siap boleh d makan. I guess when added something like chocolate it will more bombasticcc. 


p/s ~ cheese lover can try this

2 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui mmg hantu cheese =)

ArELeEz said...

mase nk mkn tu, picitkn sos coklat. perrgghh..! kebabomm..!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails