Tuesday, February 10, 2015

Dah kahwin umur 30 anak 2

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..

Rentetan dari 1st day masuk kelas aku ada cerita sikit. Mula-mula masuk kelas 5J tu, murid-murid suruh aku perkenalkan diri. Sebabkan all boys n takut kene ngorat aku pun perkenalkan nama dan status aku. Yang tak boleh blah aku cakap aku dah kahwin, umur 30 anak 2. Lepas tu sibuk lah dok tanya pula anak aku besar mana. Aku teruskan kelentong yang anak aku kecik-kecik lagi. Tak sekolah pun lagi. Percaya lah mereka sikit sebanyak sebabnya aku cakap dengan nada dan muka yang serius. Harus lah kan nak menipu kena pandai sikit. Tapinya bila aku cakap benda betul aku gelak-gelak mereka tak percaya. Haha. Saja je nak trick mereka. 

gaya umur 30 anak 2

Lepas tu sibuk lah dok tanya aku asal mana, tinggal kat mana. Datang dengan apa. Memang lagak macam wartawan sorang-sorang. Sibuk dok tanya aku, yang aku suruh mereka perkenal diri, buat don't know plak. Tunjuk lagak dah di hari pertama aku masuk. Aku pun orang buat don't know aku pun buat don't know juga lah. Ingat aku hadap nak kenal mereka. Tapinya aku still g baca nama mereka kat senarai nama pelajar yang ditampal dalam kelas. Saje just nk kenal mereka yang berlagak. Kelas tu tak ramai pun orang ada dalam 15 orang je. Mereka ni murid-murid MPV. 

Tapinya selepas seminggu lebih ngaja keles mereka, mereka kata aku tak kahwin lagi. Tipu mereka je kata dah kahwin. Aku tanyalah mana mereka tahu aku ni tak kahwin lagi. Haha. Kau tahu diorang kata apa, "pengetua kata cikgu tak kahwin lagi. Kita g tanya pengetua sendiri". Amboii korang ye2 je g tnya pengetua. Padehal kalau orang jenis yang reti kan, dia akan tengok kat jari. Kalau setiap kali masuk kelas tu tak pakai cincin satu pun, mana dah kahwinnya. *laugh inside. Terbuktilah yang mereka percaya bila aku kata dah kahwin kan.

Bila dah tahu aku tak kahwin lagi, lain pula ceritanya. Budak-budak kan lagi baru 17 years old. Aku yang dah kahwin ni layankan ajelah. Aku pun bukan lama dengan mereka. Habis tempoh menjadi guru ganti aku dah tak dok sana lagi. Unless hikmat aku di sambung untuk ganti cikgu lain yang bersalin kat sana lagi. Tapinya kalau boleh cukup lah aku kat sana untuk sekali sahaja. Nak merasa kerja tetap pula. 

4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

Anak murid nak ngorat tu. Ehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui sggh khamis ya =)

Falsya said...

hamboiiii pelajar2 skang..cikgu soal murid ke murid soal cikgu nie..ahahaha..

Ida Puanstoberi said...

seronok plak baca cerita cikgu cikgu ni. hihi.

By d way.. salam kenal dari kakstoberi.. thnks ya drop komen kat entry tudung bawal Benang Hijau tu.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails