Monday, October 29, 2012

Cekik Darah dan nak Mampus Cepat

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..

TAK MUNASABAH!! itu sahaja yang mampu aku katakan.. Padanlah dengan tak banyak kenderaan pun parking bawah tu, rupanya mahal nauzubillah. Teruk2x. Ni nak kayo cepat ke nak mampus cepat? Takutnye nak mampus cepat je. Sebab bila dah mahal sangat, orang xkan parking dah kat c2 al kesimpulannya mampus laa nanti.


Aku dah try ejas nak kasi korang nampak juga apa yang tertulis dekat kertas tu. Tapi sebabkan cenonet je kertasnya, amik gambar plak pakai enset burok tu yang aku perjelaskan balik pe yang ditulis tu. Ko nampakkan parking untuk 18 minit dikenakan bayaran RM2.00. Tak berbaloi-baloi weii. Aku tak mengada2kan cerita tau, nie FAKTA not auta. 1st time aku parking kat c2 sebab nak tahu free ke bayar dan xnak dop pusing 2-3 kali semata-mata cari parking, nie balasan kat aku. Kalau kat Jusco kat JB xsampai sejam x bayar tau tak! Nie 18 minit woo 18 MINIT dan dikenakan bayaran RM2.

Sebabkan nak marah giler, aku xnak amik resit nak terus blah masa tu. Tapi dye suruh amik resit. Aku amik la tapi aku cakap "amik resit pun bukan leh claim kat mana2". Geram giler. Tapi xtahu laa bangla tu faham ke idok bahasa aku tu. Lantak mu la. Nie 1st time and last time aku parking kat c2. Lepas nie ko memang xkan nampak dah kereta dari family aku yang parking kat c2. So, kat korang orang kelate atau mana2 pelancong yang nak datang kelate aku syorkan xpayah la parking kat tempat nie

lokasi : bawah bangunan Parkson Kota Bharu yang berhadapan dengan Pasar Siti Khadijah

Aku yang 18 minit nie leh kene RM 2. Korang yang melancong berjam2 nak g pusing2 bandar tu entah berapa la korang kene. Semalam kete depan aku kene RM 3. Berapa lama dye parking x tahu plak aku. 

p/s ~ even aku orang kelate, aku sendiri terkena. sebab aku xpernah parking kat c2. 

6 comments:

hananhadila said...

hanan x penah pegi parkson sebab tu hanan x pernah kene ,
hey , nice information ! thanks ;)

4feet8 said...

bawah bangunan parkson mana nih..?

cik panadol said...

itu normal utk mane2 parking site kt banda2 besar...kebanyakkan parking akan bg free kurg dr 15 minit je... lebih dr masa tu die akan kenakan cas normal...rm2 tu di kira murah...ada yg sampai rm6 utk first hour...kalo setakat nk drop by, kne tangok rate dl la b4 masuk parking tu...

noornazuha said...

skang ni semua nak cekik darah..kat KL ni lagi mencekek.....parking saje mau 15 ke 18 hengget

Myra Jay said...

Kat Penang ni pun ada jugak, 30min RM2 tak silap, setiap 30min akan naik RM1.

Memang teruk la kalau kena camni kan

hnahdy said...

pernah terkena sekali. dan woow awak berani paking kat dalam bagunan parkson tu.curam kot.

dan lepas peristiwa yang menakutkan masa parking kat dalam pakson tu. hana xpernah parking kat situ dah. jarang la nak p pakson. susah cari tempat perking kat luar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails