Thursday, October 18, 2012

Hot Air Ballon

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..

Malu nak cite sebenarnye.. Tapi sebab keterujaan hati nie membuatkan aku nak cite gak kat cnie. Semalam, maka tamatlah sudah FESTIVAL KONVOKESYEN UTM kali KE-49. Tahniah kepada yang telah menjayakannya. Siap ada Datuk Siti Nurhaliza lagi masa opening hari tu. But here aku xnak cerita pasal keterujaan tengok Datuk Siti depan mata but keterujaan melihat hot air ballon. Nie adalah kali pertama aku tengok hot air ballon yang betul2 depan mata. Huhu 

Secara kebetulan semasa melalui satu padang kecik, hot air ballon sedang dimasukkan angin supaya kembang. Wah satu peluang nie, ucap kepada diri sendiri.

Dari jauh

tak puas hati, pusing kasi dekat

Keterujaan berganda-ganda pabila selepas balik makan waktu malam, hot air ballon nak naik. CANTIK!! Terus snap gambar 1,2,3 dan lagi. Sehingga hot air ballon naik atas aku snap gambar. But this hot air ballon xde laa naik tinggi sangat. Kan naik tinggi, langgar pokok2 plak. Maklumlaa bukan buat kat kawasan terbuka dan luas cam kat Putrajaya.


Bukan satu hot air ballon yang ada tau. Tapi dua. Yang satu lagi tu adalah Tune Talk punya hot air ballon. Maklumla Tune Talk adalah penaja utama untuk FESTIVAL KONVOKESYEN kali ini. Tune Talk punya bentuk sim card. Masa mula-mula nak isi angin tu, aku ingatkan bangunan. Maklumla cam tinggi semcam aje. Hehe





More gambar untuk hot air ballon di UTM leh klik link hot air ballon. Ini adalah julung-julung kalinya ada hot air ballon kat UTM so masuk Malaysian Book of Record okay. 


p/s ~ Tahniah kepada diri dapat tengok hot air ballon..:)

4 comments:

Falsya said...

okayh la tuh yang dr akak nie lg la xpenah tgk pun hot ballon..sedihhhhh..

hananhadila said...

bestnye kalo dapat tengok jugak ..

Hafizin Jamil said...

okay..tahniah kerana dapat tengok hot air ballon..haha

Rozuan Ismail said...

ada Dato' siti? bestnye =D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails