Sunday, December 2, 2012

Bahana Tergedik Check Ticket

Bismilahirahmanirahim dan Assalamualaikum..

Hari Isnin minggu lepas, aku saje g buka web kapal terbang nie. Antara yang aku bukanya firefly ngan airasia. Aku bukak firefly sbb nak nge'check' ticket murah balik kampung naik kapal terbang. Maklumlah kan firefly ada buat direct kapal dari JB-KB dan JB-KB. Masa aku bukak tu firefly ada buat promotion diskaun 20%. But tetap mahal la harga tu berbanding balik dengan bas. So, aku buat don't know ajelah.

Lepas tu aku p wat tergedik2 bukak web airasia, p nge'check' ticket ke kota kinabalu. Coz kami lab rat's ada bincang nak g kota kinabalu nie, but next year punya program la. Aku pun search la tarikh main bantai letak je. So bila aku bukak tu aku tengok harga 1 trip yang pergi sahaja harga nya rm89. Kebetulan one of lab rat's nie every year balik Sabah because of her father's family stay there, she told that the price is cheap. So apa lai kan. Harga dah antara termurah. Peluang dah depan mata. Aku bantai isi and klik je apa yang dye nak. Now tiba laa time nak membayarnya.

Aku bayar pakai aku bunya cimbclick tuk kami 3 orang. Masa nak bayar tu punya laa takut. Sebab takut ada program lain, takut ada yang nak viva or apa sahajalah. Kan bayar nanti burn plak duit2 tu. Rugi oww.. Total kami ber-3 RM674. Means that seorang around RM225. Last2 tanpa dipengaruhi oleh sapa2 dan memang kehendak hati nak pergi aku berjaya membayar dan yehh COMFIRM!!


Kami akan ke sana dengan 4 orang. Kebetulan kawan kepada one of lab rat's pun nak join. Dye beli time lain dan harga dye cikit lg murah dari kami. It's ok la. Asalkan xde laa sangat murah. Juga ini adalah untuk kali pertama aku bakal naik kapal terbang. Macam xpercaya pun ada. 

Pada sesiapa yang baca entry nie pernah ke Sabah or stay kat Sabah, korang ada suggestion tempat tak tuk kami pe melawat? Kalau ada jangan segan silu, drop your comment k.. TQ

p/s ~ Aku akan terbang!!!

5 comments:

4feet8 said...

pasar filipin. area bandar kk byk boutique. price satu mlm 150 okla buat tdo

Aishah Jahirah said...

wah berani mati ni....xpe insyaallah semua free time tu.amin.xpnh sampai lg sabah or sarawak...hee

mizz_aainaa said...

kundasang wajib pergi.. hehe.. kaki gunung kinabalu.. kudat pon okay jgk.. penghujung borneo.. tp jauh lah.. p pulau2 pon best jgk.. huhu

-atiQah- said...

seronok pergi jln2 sabah. sy pernah pergi. dulu pergi thn 2009 tiket pegi balik dri kb-kl-kk murah sgt rm200. skarang xdpt dh hrga mcm tu. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

besh tu..

pasar flipine ke.. besh gak tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails