Monday, May 20, 2013

Alkisahnya

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..

Alkisah tersebutlah kisah.. Taib.. :)

Menyelam sudah.. Melawat kawasan pun sudah kini tibalah masa untuk pulang. Merujuk kepada entry kos ke pulau, kami decide nak balik pukul 3. Pada jam 1 tengahari, aku masih lagi menyelam untuk yang entah ke beberapa kali. Kawan2 yang lain berada di gigi air. Tiba2 aku tengok mereka bertiga bangun dari duduk dan buang peralatan masing2.. Aku dah bermonolog dalaman 'hehh diorang nie nak balik dah ke.. hurmm'.. Aku pun apa lai keluar dari air dan bertanya akan meraka.. Yes meraka dah nak balik tapi boat kami pukul 3. Then kami pun buat keputusan call orang sana bagitahu nak balik pukul 2. Ok settel part tu..

Dah selesai mandi and pakai balik baju yang masa datang pulau, terus ke jeti. Masa tu dekat2 pukul 2 dah. Tiba masanya boat pun sampai. Kami pun cakap lah dengan orang yang handle kata kami balik pukul 2 xjadi balik pukul 3. Sekali!!!! dye check nombor, nombor siri  tiket keteorang x tersenarai untuk boat pukul 2 tu. Kurang ajor betul.. Masa call kata ok beres.. Ni apa kess xde nombor kami. Mengelegak je masa tu. Boat plak penuh. Hehh kenapa ramai sangat nak balik pukul 2 nie.. Nak x nak terpaksa lah kami melepak kat jeti tu. Pedulikan orang yang lalu lalang. Yang tak nahan tu kami sempat menyidai tuala. Kering tau. Huh bertapa panasnya kat situ.  


Melepak kat jeti banyak kejadian kelakar berlaku. Tergelak2 kami kat situ.. Kejadian pertama ialah ada satu pasangan kapel i think and chinese. Diorang nak bergambar. Then si perempuan ni berlari2 manakala si lelaki mengambil gambar. Hoii kalau berlari buat video ok lah nie berlari tapi ambik gambar. Hadoii bukan leh nampak pun yg ko dok lari tu. Just buat acting dah la xpayah nak lari2. Bantai gelak kami kat kejadian pertama nie..

Kejadian kedua plak, chinese jugak dop berusaha nak tangkap anak2 ikan yang bersepah kat bawah jeti tu. Nak tangkap pula pakai tapak tangan yang digabung dua. Hadoii apa kerjaan macam tu. Ko ingat anak2 ikan tu xreti nak lari bila kau sauk ngan tapak tangan. Yang paling xleh bla dye buat style jeng jeng jeng yang mana slow2 nak sauk anak2 ikan tu. Sekali xsempat sauk anak2 ikan dah lari dulu. Nampak beno anak2 ikan tu lagi bijak dari ko. Bukan sekali dye cop cuba nak sauk anak2 ikan tu berkali2.. Hadoii bengap betul.. Sekali lagi kami bantai gelak. Tapi yang bestnya masa kami x sia2 menunggu boat pukul 3. Ada juga hiburannya.


Dah tiba boat yg pukul 3 tu. Then u know what? Ketiorang je yang nak boat tu. Bersama 2 orang pengemudi boat yang ee entah nak cakap apa xtahu. Bawak boat main2.. kejap laju kejap slow. Tahu lah yang dalam boat tu smua perempuan. Nak mengatai lah kerjaan tu. Sampai kat tengah2 laut plak, boleh dye kata boat xde minyak n kene dayung pakai lengan. Amboii engkau. Orang bayar kot. Rupenya2 enjin rosak plak. Hadoii bosan betul. Dah lah lepas nie nak g shopping kat Pasar Filipina  tu.. Baiki punya baiki dapat lah boat gerak. Dan boleh gerak plak slow aje. Ahh jadilah. Selamat sampai jeti akhirnya..

Itu aje alkisahnya. Hadoi panjang pkak entry nie. Ada orang baca ke x nie??

1 comment:

ArELeEz said...

ade. leez baca from the beginning till the end, hokay! siap senyum2 simpul lg bile smpi part couple chinese yg b'lari2 anak ngn chinese yg nk sauk anak ikan tuh. he3..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails