Sunday, August 18, 2013

D.I.Y. Baju Raya #1

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..


Berinspirasikan dari page mybeads aku juba untuk jahit sendiri beads kat baju raya. Sebab kalau nak upah mahal weii dekat RM200 untuk sehelai baju. Habis kalau untuk 4 helai baju macam mana pula. Lagilah tak mampu untuk upahkan orang. So berbekalkan tengok dari page mybeads aku cuba jahit sendiri.




Aku bukan pandai sangat menjahit nie, nak matikan bila dah habis menjahit pun tanya kat mak aku. Lepas tu pula dah jahit beads tu hari first pakai beads dah ada yang jatuh. #sedih

Aku jahit beads dekat bahagian lengan je maklumlah 4 helai baju iaitu baju mak, kakak, aku dan adik aku semua aku yang jahitkan. Mak aku tak dapat nak tolong sebab dye amik upah untuk jahit mata lalat dekat bahagian leher dan sembat lengan dan bawah baju. Lagi pula aku yang beria-ria nak jahit beads so aku kene buat sendiri lah. Kakak aku pula dye kerja, balik rumah pun malam raya mana sempat nak tolong semua.


Manik-manik untuk jahit kat baju nie aku beli online semua. Satu string tu RM 3 kalau beli sebanyak 12 string dan ke atas. Boleh campur-campur size dan warna. Pilih sendiri mana yang berkenan. Lepastu pula postage dye RM 6. Kalau berminat nak beli leh tengok kat page manik collection. Aku beli 12 string untuk 4 helai baju masih ada lagi lebihannya. Tunggu jahit kat baju lain lah plak.



3 comments:

ada mokhtar said...

selamat hari raya aidilfitri. diy jauh lagi berbaloi kan. btw, cantik :)

Ann Ishak said...

cantik :)

izan mama mia said...

mmg lebih menguntungkan kalau pandai jahit sendiri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails