Sunday, August 5, 2012

Sahabat sejati

Bismilahirahmanirahim dan Assalamualaikum..


Ya kat FB aku memang aku hide aku punya tarikh birthday. Aku nak tengok sapa2 yang benar2 ingat bufday aku. Tak kisah la diorang yang ingat anta mesej kat fon or post kat FB sekalipun aku terima. Ternyata tak ramai yang ingat bufday aku. Kawan2 sejak dulu apatah lagi. Kecewa? Ada juga laa terdetik dalam diri. Tipu laa kalau aku cakap aku suka kawan yang aku harapkan tuk wish awal tak berbuat demikian. T_T


Lagipun aku tak mengharapkan kek setinggi KLCC, hadiah sebesar kapal terbang jika mereka ingat bufday aku sekalipun, cuma yang aku harapkan hanyalah sepotong ayat 'SELAMAT HARI LAHIR' sahaja. Itu sudah cukup bermakna bagi aku bila mana seorang itu aku angap SAHABAT.


Walaubagaimanapun, even korang yang tak wish bufday aku, itu bukan bermakna korang bukan sahabat aku lagi. Aku terima alasan korang yang sibuk kerana sudah mempunyai kerjaya, aku terima alasan korang yang cakap tak ingat, lagpun birthday mak korang sndiri pun xingt, aku juga terima alasan korang yang was2 dengan tarikh birthday aku. Aku terima semuanya. 


Sesungguhnye setiap pertambahan umur kita, makin dekat kita ke arah kematian. Juga makin tua kita. Bila kita makin tua, daya ingatan juga sudah semakin tumpul. =)


p/s ~ Siapalah aku? ^_^

2 comments:

Rara Nasiha said...

kadang-kadang even kawan baik pun susah nak igt tarikh birthday. contohnya I la. susah nak igt. tapi still syg kawan :)

sugar2 kapas strawberry said...

jgn sedih sedih ye..sekarang dah tak mcm dulu, fb ingatkn bday pon jadilah..at least mereka akan teruja jugak nk wish.. selasa ini birthday saya :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails