Thursday, August 13, 2015

Congo bar hangit

Bismillahirahmanirahim dan Asalamualikum..

Punya lah excited nak buat congo bar sampai up status kat twitter kan. Ye lah sbb lepas raya tak start baking lagi tu yang excited. Alih2 bila dah siap, rupa congo bar yang sepatutnya gebu gebas menjadi seperti awang hitam. Tapi sebabkan yang membuat congo bar ni perempuan jadi aku namakan dia congo bar awek hitam. :)


Dah la rupa hitam, tak masak pulak kat dalam. Hangin je satu badan rasa. Ni semua sebab salah setting oven. Ingatkan setting dia sama dengan yang sebelum2 ni, jadi takde lah nak tengok settingnya. Rupa2nya setting dah bertukar tu pasal lah jadi cam gini. Last2 kikis buang yang hangit tu, aku gaul balik sebab yang kat tengah tu tak masak, aku bakar lagi sekali. Jadi rupanya yang terbaru 

v
v
v
v
v

v
v

v
v

v
v
v

v
v
v

v
v

 


Gitu aje lah rupanya. Tapi mama kata sedap, sebabnya dia garing jadi makan tu akan bunyi kruk krak. Apa ajelah. Asalkan boleh makan takde lah kata dah hangit tu terus buang je. Zaman-zaman mata wang dah empat rata untuk 1USD ni xleh nak membazir sangat. 

P/S ~ simpan sikit untuk bawak ke pulau.. :)

2 comments:

Kakzakie said...

Hihi... nasib baik masih boleh diolah baik jadi kudapan
Kalau mak kata sedap oklah tu:)

Falsya said...

alaaaa nape xleh nak view gambauuuu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails