Thursday, June 17, 2010

''jADi CIkgu DI waKTu maLAm''

Cikgu takde kerja nak buat. Kat rumah cikgu nie penuh dengan sepupu sepapat even hanya 4 orang sahaja. Tapi bila ditambah ditolak dengan bilangan adik beradik yang juga 4 jadi jumlahnye...

CIKGU : ''Berapa murid-murid sekalian?
MURID-MURID : 8 orang cikgu.

Okeh cikgu tanya cikgu yang jawab sebenarnya. Murid-murid tu pun cikgu juga yang jadi. Cikgu memang takde kerja. Jadi untuk mengisi masa lapang cikgu, cikgu ada buat benda baru.

CIKGU : Nak tau tak murid-murid cikgu ada apa?
MURID-MURID : Cikgu ada apa ya? Boleh kami tau?
CIKGU : Ya boleh murid-murid. Sebenarnya cikgu ada..... yehhh. Nak tengok tak?
MURID-MURID : Nak3x. (baca macam upin & ipin ya)
CIKGU : Cikgu ada ini. Tadaaa



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


CIKGU : Cikgu ada ''HEADER'' baru lah murid-murid untuk blog cikgu nie. Cikgu sangat suka. Erm murid-murid tomey tak header cikgu?
MURID-MURID : Wahh tomey ahh cikgu. Bombastik gitu. Sebelum nie cikgu guna header yang mana?
CIKGU : Cikgu guna header nie.(kat bawah nie). Siap ada zorro lagi, tapi cikgu dah tak suka letak zorro tu. Cikgu suka akan ketenangan sebab tu cikgu buang zorro cikgu letak gambar pantai.



MURID-MURID : Kami pun suka pantai. Kami nak pergi pantai juga boleh tak cikgu?
CIKGU : Boleh3x. (baca macam upin & ipin ya)





Okeh cikgu dan murid-murid dah sampai pantai. Dah siap amik gambar lagi. Cikgu dan murid-murid sangat gembira.


10 comments:

Kaito said...

Aku rasa kalau yang baru ni lagi ok dari yang ada gambar zorro...macam menyemak je. Pape pun ni pendapat aku je..=)

sHaiRA haIFA said...

kaito ~ apa sahaja pendapat teman2 blogger semuanye saya terima.trima kasih cz drop da komen..

En iLham said...

memang cantik header baru cikgu tu
hehe
tahniah

miss alinto said...

kesian cikgu kekuranga kerja ye..
btw, ske header cikgu..
;)

sHaiRA haIFA said...

En iLham ~ okehh..thx yaa En iLham

sHaiRA haIFA said...

miss alinto ~ A'ah kurang kerja..
bosan xtau nk buat pe..sbb tu buat header baru..
thx yaa..

hans said...

sob sob sob
dah tak ada Antonio Banderas

sHaiRA haIFA said...

hans ~ uikk..hampa minat dye ka?

Amir Izzat said...

wah cikgu..baiknya murid2 tue..hurm..header baru? cantik..ha! cikgu pergi pantai tak ajak amir..kih3...

sHaiRA haIFA said...

Amir Izzat ~ murid2 mmg baik..sbb cikgu pun jd murid2 jgk..hehe
cntik ek header baru 2? ase simple je xde lah cntk sngt. okehh esok cikgu nk g pntai lg..jom amir nk ikut

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails