Sunday, June 6, 2010

''SehaTI seJIWA''

Bilamana orang yang kita sayang bahagia,gembira..Pasti kita akan rasa sebagaimana yang mereka rasakan.

Bilamana orang yang kita sayang sedang berduka, sedih atas perkara yang menimpa mereka..pasti kita turut merasainye.

Inilah yang dikatakan sehati sejiwa..

Gembira hati ini tidak dapat diungkapkan bila tengok mereka gembira dengan hadiah yang diberikan.
Even hanya disambut tanpa kehadiran kek dan hanya kami yang meraikannya.
Riak kegembiraan terpancar di wajah mereka.

Tanpa berkongsi hari dan tahun, hanya berkongsi bulan dapat lah kami meraikan meraka bersama-sama.
Mereka tiada dua mahu pun tiga, hanya seorang sahaja.
Tanpa mereka siapalah kita.
Tidak salah untuk meraikan sementara mereka masih ada.
Namun jika tiada hanya Al-Fatihah yang akan ku titipkan buat mereka.


Buat Papa & Mama Selamat Ulang Tahun Kelahiran.
Semoga Bahagia sentiasa..

14 comments:

fadhlihamdan said...

sweetnye. banyak yang kita perlu belajar dari parents kita kan.

mohd sasuke said...

salam..teringat la pulak arwah ayah..rindu sgt2..sedekahkan al-fatihah buat arwah ayah sye ye..

p/s : jom amek award di blog caer..tp buat pantun ntuk caer dlu ye..ngeh3..sila lihat 2nd entri pling latest...jemput ke blog saye

ieyza said...

salam dear...
semoga kamu akan menjadi anak yg terbaik untuk ibubapa kamu...InsyaAllah...akk doakan untuk kamu yerrrr

SHAZREEN HAFIZEE HAYRIE said...

makin cantik skung blog ko..:)

sHaiRA haIFA said...

fadhlihamdan ~ ya btl tu,bnyk yg kita perlu bljar,,kene bljr masak jgk..hehe

sHaiRA haIFA said...

mohd sasuke ~ al-fatihah untuk arwah ayah awk,,smoga d cucuri rahmat hndaknye,,

thx 4 da awrd..insyallah lau ada ksempatan sy amik k.,

sHaiRA haIFA said...

mohd sasuke ~ al-fatihah untuk arwah ayah awk,,smoga d cucuri rahmat hndaknye,,

thx 4 da awrd..insyallah lau ada ksempatan sy amik k.,

sHaiRA haIFA said...

ieyza ~ thx a lot akak,,insyallah i will be da bst for my parnts..

sHaiRA haIFA said...

SHAZREEN HAFIZEE HAYRIE ~ xde ahh cntik mana pun..ak bz ckit skrg nie..jarang nk touch up pakai kan bdk, gincu skrg nie..hehe

Aidi-Safuan said...

selamat ulangtahun kelahiran papa dan mama? sama birthday ke diorang?

sHaiRA haIFA said...

xsama brday pun..tp sama bulan je..beza 5 ari jew..

saya_arief said...

tnjukkan kasih sayang kite selagi mereka masih b'sama kita.

sHaiRA haIFA said...

u r write..
i will show my love to them,.

hans said...

show our love to our mak/mama/umi/ibu n abah/bapak/papa/baba

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails