Tuesday, May 1, 2012

#Kahwin : Jonker Walk Melaka

Assalamualaikum..

Malam selepas majlis akad nikah sahabat, bermulalah aktiviti jalan2 di Melaka. Setelah lebih 10 tahun meninggalkan Melaka aku tak leh nak pastikan apa yang berubah sebabnya 1o tahun yang lepas aku tak ingat dah apa dan macam mana rupa Melaka. Haha.. Short term memory rupanya aku nie.

Tempat pertama yang dikunjungi ialah Jonker Walk. Erm kalau kat Kelate lebih kurang macam uptown laa. Kalau kat Johor plak macam yang dekat Pasar Karat tu. 


Apa yang menarik? Entah ler.. Tak menarik sangat pun. Barang pun mahal2 gak laa.. Kalau nak dapat geselan yang freeeee boleh laa.. Ramai giler orang. Fuhhh xmau pergi dah c2 kalau pergi Melaka lain kali.. Penat kaki je dah la xde pe d beli pun..

p/s ~Pergi Jonker walk nie pun sbb ada salah sorang nak pergi. Aku yang tak tahu cm ne Jonker Walk follow je laaaa.

2 comments:

Rara Nasiha said...

Jonker Walk sesak gila. time pergi tu memang rasa macam tak boleh bernafas. tapi apa-apa pun, memang best jalan-jalan kat situ :)

Azhafizah[フィザ] said...

jonker walk tmpt yg selalu singgah bile pg melaka.^______^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails