Sunday, May 13, 2012

Sejarah Awal No Plat Kereta Di Malaysia

Assalamualaikum..

Bagus juga FB nie kadang2.. Benda yang tak tahu boleh gak tahu n tambah ilmu. Ramai yang dop share link2 yang menarik. Kali nie pasal asal usul no plat kenderaan bagi semua negeri kat Malaysia nie. Aku sure ramai yang tak berapa nak tahu nie.


Jadi kini baru aku tahu napa plat kereta/lori/bas/moto yang dibeli kat Kelate mula ngan huruf 'D'. Korang beli kenderaan plat apa? G leh chck kenapa plat kenderaan korang mula ngan abjad sedemikian..



4 comments:

ridoma said...

mengimpikan plat kereta dengan mo. yang cantik. jom ke blog sy juga ya

aReLaN said...

hohoho...baru tau.terima kasih.

LYAfrina said...

owhhhh.. ada kisah rupanya...
btlla..kdg2 mde y bagus pon ada di fb.. blh tmbah pgetahuan kan

sizuka[Izzati] said...

ooo hihi.plat kete kite mula huruf C :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails