Friday, May 11, 2012

#Kahwin : Kapal Besar tengah bandar

Assalamualaikum..

Pusing punya pusing Bandar Hilir tu sekali bila dah dalam kereta lalu depan kapal besar nak balik baru laa " alaaa nak g kat kapal nie" kata rumate. Ololo kesian. Sebabkan terlampau kesian, esoknya datang balik Bandar Hilir semata2 nak pergi kat kapal besar yang tengah bandar nie. Ngehh

*bertapa gumbira rumate buat 'peace'*

Bila dah sampai tak kan tak nak masuk merasa naik kapal besar kan. Lagi pun murah je. RM 3 per person yang dewasa. Siap boleh masuk 3 tempat lagi. Berbaloi2. Kalau nak naik Titanic memang idak laa sebab tak mampu. Time pergi kat kapal besar nie dah dekat kul 10 lbh dh. Matahari dah start nak dop atas kepala.


Klik..klik..klik..

Bila dah penat jelajah setiap sudut dan amik gambar, keluar pergi yang lagi 2 tempat dalam kawasan kapal besar tu. Masa tu dah pukul 11 lebih. Pukul 12 lak dah nak kene balik sebab nak attend majlis kahwin. Sempat ke idak nak pergi lagi 1 tempat yang dalam kawasan tu? 


Alih2 sebab terlampau penat n panas, masa pun tak mengizinkan, kami amik keputusan pulang aje lepas pergi yang tempat ke 2. Lagipun jauh gak perjalanan nak kene tempuh nak balik ke tempat majlis kahwin. Sudahlaa dye punya traffic light nak kene tunggu lebih 100 saat. Alih2 kami sesat nak balik ke tempat tinggal. Haha. Tapi sesat pun tanpa GPS, sampai gak kami ke villa. Alhamdullilah.. Kalau sesat kat Melaka jangan risau, pasti akan jumpa pangkal jalannya.

p/s ~ wahai rumate puassska dpat pergi kat kapal besar tengah bandar tu?


2 comments:

Teenager Housemaid said...

heheh..kapal besar tengah bandar and atas darat..:D

Ryu on ahsfantasy24.com said...

haish comelnya kapal dia!
nampak mewah. kita ni tak sampai2 lagi
kat sana, huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails