Saturday, May 5, 2012

Konvokesyen kembali

Assalamualaikum..

Festival Konvokesyen kini kembali. Konvokesyen kali ini merupakan kali yang ke-48. Pabila musim konvokesyen cam nie teringat zaman konvo dulu. Aku konvo dahulu kali yang ke-47 pada bulan 9/2011. 


Disebabkan tak pernah merasa pakai baju konvo nie, lepas aje amik baju kami dah mula bergambar. Pra-Konvo katanya. Best!! Lompat sana, baling topi sini. Tak puas.


Tak cukup dengan itu, kami berpakat hired juruphoto untuk amik gambar kami ramai-ramai. Kalau xhired nanti tak cukup sorang pula dalam gambar tu. Hired yang murah2 je. Satu jam untuk RM50 kalau xsilap photographer yang di hired hari tu. Banyak juga laa gambar2 yang sempat di rakam. Juruphoto nie ada gak edit2 sikit gambar2 yang di amik. Boleh laa. Nak kata berbaloi sangat tu idaklah. Untuk kepuasan ok.


Disebabkan konvokesyen, maka tak lengkap konvokesyen tu kalau takde pesta, orang jual2. Jadi sekarang dah pun berlangsung Festival Konvokesyen nie dari 4-9 Mei 2012. Jadi sapa yang ada berdekatan dengan UTM jom laa ramai2.. Ada kain murah, baju mahal. Cepat2!! Aku dan pergi survey semalam, banyak kedainye. Jalan pun tak habis lagi. Hari nie nak g lagi. Kebetulan ada derma darah hari nie, aku nak derma untuk kali yang ke4. Moga aku ok selepas derma.

p/s ~ Kepada yang bakal konvo.. TAHNIAH!!

6 comments:

cinta siswi said...

ecece.. siswi dah lame xkonvo..hikhik.. last konvo mase form 5.. huu

#jeles..haha

Rara Nasiha said...

hiii, betul-betul memahami. tak sabar nak konvo! :)

sabella mohamad said...

tak sabar nya nak merasa time ni . ihiks .

aReLaN said...

best nye konvo kat malaysia.kat jepun takde pon merasa pakai jubah.pakai sut je.pastu takde pon naik sorang2 atas pentas.wakil sorang je untuk setiap dapartment.wuuuuu

[z@ck] said...

bestnya dah nak konvo =)

nur anis said...

bestnya banyak gambar konvo...saya dulu tak sempat nak ambik-ambik gambar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails