Friday, July 5, 2013

Jus Campuran

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum 

Kalau sebelum nie mee kari berinpirasikan Cik Mat, kali nie berinspirasikan Cik Epal maka berjaya aku hasilkan Jus campuran nie. 


Aku nie macam xde idea sendirikan selalu buat sesuatu mesti cilok dari idea orang kan. Haih lemah otak ke pemalas punya otak aku nie. Tapi nak buat macam mana, gambar yang korang upload dekat blog tu cantik sangat. Buatkan aku selalu selera nak cuba tiru. Kih3x..

Jus campuran yang aku buat nie aku ubah juga dari idea Cik Epal. Ye lah aku tak nak dikatakan peniru nanti. Lagipun kalau mencuba nie tak derhaka tak sah. Bahan2 untuk jus campuran aku nie ialah buah kiwi, pisang dan bayam. Aku selalu makan bayam goreng je, kali nie bayam buat jus weii. Masa mula2 nak buat tu ak dah dok fikir, lalu ke aku nak minum nie.

Jus campuran macam nie sangat sesuai untuk orang nak diet. Sempena bulan Ramadhan yang bakal tiba nie sesuai sangat lah kalau nak amal minum jus macam nie. Try lah ya..

p/s ~ pengaruh gambar sangat tinggi!



2 comments:

Rozuan Ismail said...

rajinnya. kalau saya order dekat kedai je.huhu

Myra Jay said...

Ada campur dengan bayam ke? 1st time dengar..
Kiwi ngan pisang tu normallah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails