Wednesday, January 6, 2016

Dah diluluskan. Alhamdulillah

Assalamualaikum..

Alhamdulillah. All praise to Allah. Nothing much happier than this news. Dari bulan Oktober lagi kot aku tunggu surat ni sampai, which is 6 bulan selepas aku buat permohonan after konvo April 2015. Tapi surat lain plak yang sampai dulu hinggakan nak kene mintak udara


Tapi dah dapat surat ni, kira ok sangat sebab just kene bayar dalam 8K je dalam jumlah keseluruhan pinjaman yang 33K. Sangat bersyukur bila pinjam dengan MARA. Kalau pinjam dengan PTPTN tu dah memang kne bayar lebih ni. Campur dengan bayar lambat, bunga semua. Aku tengok kawan yang masa belajar pakai PTPTN semua dah dok kalut. 

Ada anak esok-esok, aku nak ajar mereka menabung untuk pembelajaran mereka masuk Uni nanti. 10 tahun aku datang aku rasa benda ni lagi teruk kot. Huhu dengan kos sara hidup semua. Tapinya aku harap ekonomi negara akan kembali pulih macam dulu-dulu. Harapan marhaen.

7 comments:

Kakzakie Purvit said...

Betul baik pinjam MARA dari PTPTN
Tapi sekarang nak dpt pun dah payah tak sama masa kakak dulu.
Menabung jln terbaik. Kalau setahun boleh menabung 1200/- (based on RM100 monthly) bila 18 tahun usia masuk U dah tak ada masalah. Tapi kakak percaya mesti lebih sebab kalau raya anak-anak akan dpt lebih. Kakak dah buat sejak 20 tahun dulu utk anak-anak kakak. Sebab itu anak sulung kakak belajar kami tak buat pinjaman. Alhamdulillah...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah..
Banyak rebet yg seera dapat tu..
Akak pun dari anak umur 3 bulan dah start beli insuran pendidikan utk dorang..
Tau keadaan sekarang ni yg akan datang apa tah lagi..

Zie Has said...

Alhamdulillah ... kurang sikit beban kan :)

paridah said...

SYUKUR ALHAMDULILLAH BEBAN TERANGKAT SEDIKIT...

Mario said...

Alhamdulillah....

Mr. Doctor said...

Rezeki tahun baru syoknya.. Banyak tu pengurangan.. Alhamdulillah =)

MD follow sini..

hainom OKje said...

MARA tak bagi pinjam dah la ni SR....huhu....tak sama masa zaman okje belajar dulu, depa yg berebut nak bagi pinjam huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails