Tuesday, March 1, 2016

Selepas 10 tahun dapat ke sana lagi

Assalamualaikum..

Cuti CNY baru2 ni dapat lah jejak kaki ke Pulau Pinang. Itupun sebab ikut family g umah Mak saudara Papa. Aku yang tak kerja ni memang mengekor ajelah mana pun mereka pergi. Sementara tak kerja kan. Dah kerja nanti mesti terikat dengan jadual kerja dan susah cuti pulak. Nanti entah bila kan dapat ke sana.  Oh ya sebenarnya dari tahun lepas lagi plan nak ke Penang ni.

Night view kat bahagian tanah besar

Dinner @ Adam Char Koay Teow

Char Koay Teow Udang

Ke Pulau Pinang kalau tak makan Char Koay Teow memang tak lengkap. Makanan yang famous kat sana. Tapi sebelum makanan yang di order sampai, makan dulu nasi lemak. Adam Char Koay Teow agak famous jugak lah kat sana. Papa tak makan koay teow jadi Papa makan nasi lemak je. 

Cinta hati Seraa

Cinta hati Mama & Papa

Ke Penang kalau tak naik feri pun kira tak lengkap jugak. Hehe. Tambang naik feri dengan kereta RM7.70/buah. Hampir sejam jugak lah tunggu turn nak naik feri ni. Bukan main lama kan. Sabar ajelah menunggu. Patutnya musim cuti ni perbanyakkanlah perkhidmatan feri tu. *Marah

p/s ~ lagi cerita Pulau Pinang lain entry ya. Panjang sangat storynya..  4 hari 3 malam kan.. :)

5 comments:

• Ain Cho'in • said...

Last saya g penang masa sekolah rendah. Tu pun masa rombongan. Hihi ! Lama gile kot.

paridah said...

KALAU KE PENANG XNAIK FERI XBESTKAN...

Zie Has said...

samalah kita dah 10 tahun tak ke penang ... tapi ak tahulah bila nak sampai ke penang lagi ni :)

Zie Has said...

*tak (typo da)

Siqah Hussin said...

bestnya pergi Penang. lama sangat dah tak ke Penang. Suka pantai Batu Ferringhi :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails