Friday, April 29, 2011

Seorang dah kahwin. Seorang lagi bila?

Kate Middleton arrives at Westminster Abbey.
Cantik!!

Adalah perkataan subjektif pada hari nie. Haha tiba-tiba lak cam nak mengajar Bahasa Melayu. Tapi sebelum tu nak ucapkan tahniah untuk Putera William sebabnya berjaya kahwin dengan Kate 
Middleton dan tahniah juga buat Kate Middleton sebab berjaya menawan hati Putera William.
Nasib baik tak jadi benda-benda yang tak baik. Maksudnya nasib baik di hati Putera William tu masih ada Kate Middleton,  kalau tiba-tiba ada ''Shera Haifa'' sapa nak jawab? Kalau sapa-sapa yang tak tahu dan nak tahu siapa ''Shera Haifa'' leh try google yaa. 

Seterusnya perkataan pada hari ini..
Handsome!!

 'Handsome' juga merupakan perkataan subjektif tuk hari nie. Tapi 'Handsome' bukan dalam Bahasa Melayu. Ishh tadi kata nak ngajar Bahasa Melayu, nie dah bahasa lain. Kalau macam tu kita melayukan 'Handsome' tu. Jadi perkataannya selepas dimalukan dimelayukan menjadi segak atau tampan. Bukan tempang ya. Fuhh Putera William tak tempang, jangan salah faham pula.

Cukup aje untuk hari ini. Lagipun perkataan itu semua di ambil bersempena dengan Perkahwinan antara Putera William dan Kate Middleton. Moga bahagia seperti mana bahagianya Putera Charles dan Puteri Dayana sebelum ini. Dan janganlah terjadinya perkara sama seperti yang menimpa Puteri Dayana.

Putera Hanry bila lak nak kahwin? Dah ada calon ke belum. Lau belum sini ada lagi kosong. :)
Takpun mana-mana anak raja yang nak kahwin ngan orang biasa pun boleh gak lau nak. Tapi takut nanti aku lak yang tak merasa kebebasan :(
Konklusi, kahwin jelah dengan rakyat jelata atau seangkatan sahaja..:P

6 comments:

asybedazzle said...

and yun nam hair care ada dekat malaysia weehu :D

sizuka[Izzati] said...

lawa gila kan Kate.OMG jeles betul tengok dorg kawen.soooo fairy-tale :)

Ardini Humaira said...

comeyyy sangat kate semalam :)

hans said...

bestnya kahwin

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.moshi moshi.visit here^^ nice blog.
Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
(^____^)

Cik Z@i Pen@nG said...

x brapa nk ensem sgt sbb kekurangan rmbut...hik...hik...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails