Assalamualaikum..
Nyum.. nyumm.. sedapnya lah cheese tart ni. Nak makan dah tak boleh sebabnya ni gambar lama punya. Tengok dalam draft ada apa kata publish.. Hehehe
Nak buat cam malas pulak. Malas nak buat shell dia. Haha mood malass dah datang ya. Aku ni bukan sokmonya rajin. Selalunya dah ada masa buat banyak-banyak simpan dalam bekas kedap udara. Bila nak makan je terus paipkan cheese dalam tu. Bakar sekejap dah boleh ngap..
Waaa bestnya makan sejuk2
Muncit tak??
Walaupun dah sejuk lepas siap bakar, cheese tak turun. Masih lagi muncit macam tu. Aku dah pernah buat sebelum ni tapi tak dapat hasil yang sama macam tu. Jadi bila dapat yang muncit ni lagi best. Resepinya aku dapat dari group MAHN. Selamat mencuba.
Rupanya nak dapatkan cheesetart muncit tu hanya pakai 3 sudu telur dari sebiji telur yang dah dipukul. Maknanya adunan cheese tu tak terlalu cair. Itu rahsianya.. :)
20 comments:
bile la nak rajin buat cheese tart nie....sedap la pulak..adehhh..
Sedapnya Seera..
Macam akak nak ambil ngap sebijik masuk mulut :P
cantik n sedap tu seraa.
Apa yg kakak salute cara design atas tart tu selaras semuanya
Kakak kalau buat semua tak sama. Itu yg nak bagi keluar hidang kat org malu.
Makan sendiri bolehlah..
Sedapnya SR.....tak pernah try lagi buat cheese tart ni. Dulu dulu adalah sekali, tp beli shell yg dah siap.
sedapnya blueberry cheese tart, memang feveret la ... comelnya tart dia muncit ajer :)
sdpnya tgk. kalau inti cmtu mmg puas hati dpt makan!
mehh nk tolong seru rajin buat cheese tart dtg.. hehe
kalau blh amik silakan akak..hehe
cantik tu daya penarik utk nampak sdp kak.. hehe
kebetulan je tu akak.. lg pun corak simple je..:P
aahh beli shell yg dah siap lg cpt.. just paip je..
feveret kita jgk..:)
aah btl2 baru puah hati..
pandainya buat cheese tart..baru nak blaja..rs cam cerewet je buat kulit tart tue..hehehe
fuhh menggoda betol gambar yg kek dah potong tu
beli je kulit tart cik tom. lg senang.. heee
ehehe ritu try buat crust dia.. hurm kena practice lagi..
makan sendiri xpa kan comot2.. ehehe..
wat terliur je tngok kan.. hihi
crust dia kalau rajin buat bnyk2 terus.. sng nak buat cheese tart picit je cheese dalam tu..
Post a Comment