Wednesday, December 2, 2015

Resepi Blueberry Cheese Tart Muncitt

Assalamualaikum..

Nyum.. nyumm.. sedapnya lah cheese tart ni. Nak makan dah tak boleh sebabnya ni gambar lama punya. Tengok dalam draft ada apa kata publish.. Hehehe



Nak buat cam malas pulak. Malas nak buat shell dia. Haha mood malass dah datang ya. Aku ni bukan sokmonya rajin. Selalunya dah ada masa buat banyak-banyak simpan dalam bekas kedap udara. Bila nak makan je terus paipkan cheese dalam tu. Bakar sekejap dah boleh ngap..


Waaa bestnya makan sejuk2


Muncit tak??


Walaupun dah sejuk lepas siap bakar, cheese tak turun. Masih lagi muncit macam tu. Aku dah pernah buat sebelum ni tapi tak dapat hasil yang sama macam tu. Jadi bila dapat yang muncit ni lagi best. Resepinya aku dapat dari group MAHN. Selamat mencuba.


Rupanya nak dapatkan cheesetart muncit tu hanya pakai 3 sudu telur dari sebiji telur yang dah dipukul. Maknanya adunan cheese tu tak terlalu cair. Itu rahsianya.. :)


20 comments:

Falsya said...

bile la nak rajin buat cheese tart nie....sedap la pulak..adehhh..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya Seera..
Macam akak nak ambil ngap sebijik masuk mulut :P

paridah said...

cantik n sedap tu seraa.

Kakzakie Purvit said...

Apa yg kakak salute cara design atas tart tu selaras semuanya
Kakak kalau buat semua tak sama. Itu yg nak bagi keluar hidang kat org malu.
Makan sendiri bolehlah..

hainom OKje said...

Sedapnya SR.....tak pernah try lagi buat cheese tart ni. Dulu dulu adalah sekali, tp beli shell yg dah siap.

Zie Has said...

sedapnya blueberry cheese tart, memang feveret la ... comelnya tart dia muncit ajer :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

sdpnya tgk. kalau inti cmtu mmg puas hati dpt makan!

seraa rose said...

mehh nk tolong seru rajin buat cheese tart dtg.. hehe

seraa rose said...

kalau blh amik silakan akak..hehe

seraa rose said...

cantik tu daya penarik utk nampak sdp kak.. hehe

seraa rose said...

kebetulan je tu akak.. lg pun corak simple je..:P

seraa rose said...

aahh beli shell yg dah siap lg cpt.. just paip je..

seraa rose said...

feveret kita jgk..:)

seraa rose said...

aah btl2 baru puah hati..

CIK TOM said...

pandainya buat cheese tart..baru nak blaja..rs cam cerewet je buat kulit tart tue..hehehe

Nurhuda Ismail said...

fuhh menggoda betol gambar yg kek dah potong tu

seraa rose said...

beli je kulit tart cik tom. lg senang.. heee

Siti Yang Menaip said...

ehehe ritu try buat crust dia.. hurm kena practice lagi..
makan sendiri xpa kan comot2.. ehehe..

seraa rose said...

wat terliur je tngok kan.. hihi

seraa rose said...

crust dia kalau rajin buat bnyk2 terus.. sng nak buat cheese tart picit je cheese dalam tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails