Monday, November 29, 2010

''Mari Belajar Membaca dan Mengira bersama Cikgu.''

Cikgu : Selamat pagi murid-murid..
Murid2 : Selamat pagi cikgu!!
Cikgu : Baik hari nie kita akan belajar membaca ya.. Kita mula dengan bacaan A.B.C.. Murid2 ikut cikgu ya!!
Murid2 : Baik Cikgu!!

Cikgu itu mula lah mengajar murid-muridnya dari A to ZA to Z juga dikenali dengan nama kumpulan yang mempopularkan lagu darjat. Blogger Faiz Farish ada penah nyanyikan lagu nie. Kau nak degar dye nyanyi kau kelik je kat nama dye tu. Usaha tau aku cari post dye yang sal lagu darjat dye nyanyi tu. Terima kasih untuk aku.


Cikgu : Baik murid2. Bagus!! Mari kita belajar mengira pula.
Murid2 : Baik Cikgu!!


Cikgu : Murid2 sangat bagus. Kita teruskan belajar boleh?
Murid 1 : Cikgu!! Ada awek's intai kami!!
Murid2 : Betul cikgu!!
Cikgu : Mana??
Murid2: TUUUU!! Sambil memuncungkan mulut ke arah awek's yang dimaksudkan.

Gambar awek's
v
v
v
v
v
Tadaaaaa~~~ Wink2x adik2..

Cikgu : Tak mengapa murid2.. Itu kakak mau lihat murid2 belajar..
Murid2 : Owhh. OK.. (sambil membuat isyarat Thumbs up)
Cikgu : Kali nie cikgu akan ajar kamu mengenal huruf jawi.. Ikut cikgu ya semua..


Murid2 makin bersemangat belajar bila mana mereka dilihat oleh kakak-kakak cantik. Mereka dapat menghabiskan pembelajaran mereka dengan sangat baik. Kakak-kakak pun mahu pulang.



Sempat lak kakak sorang nie main air. Hah lau terjelopok jatuh dalam air tu habis basah. Murid2 pasti akan gelakkan kakak yang cumel nie..


P/S >> Gambar2 dari Hutan Bandar yang terletak di Johor Bharu.
Perjalanan kami ke sana sesaat sesat.. 1st time pergi sebab aku beriya2 nak tau Hutan Bandar kat mana..
Ada yang bergomolan di sana. Oittt tak kene gigit nyamuk ke!!
Makan disana.. Chicken chop murah yang berharga RM 5..

Gembira Selalu, Hilangkan Kedut di Wajah Anda.

12 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

kenapa ek aku rasa aku semakin glemer? ok aku buat2 tak nampak je la k nama aku tu.. hihi. tq

tiefazatie said...

wah2!cikgu..ajar sape la tue..hihi

sugar2 kapas strawberry said...

hutan bandar?hehehe.kelaka cket nama dia

HonEyBuNNy said...

murid2 jwp..terima ksih cikgu....hehhe....senyum sokmo...;-)

shera haifa said...

faiz ~ aku yg glamourkan kau..haha nk pakai PA kau contact ak yaa..hehe

ifa ~ cikgu ajar murid2 yg nk blajr..murid2 yg xnk bljar ckgu halau kuar..ckgu nie garang tau..

shera haifa said...

sugar ~ sng.mcm nie kisahnya..sbb hutan itu trletak didalam bandar,,maka jadilah hutan bandar..hehe xtau gak sbnrnya main tembak je..

Honey ~ yaa sama2 murid2..balik umh stdy balik yaa apa ckgu ajar ai nie..:)

Nazz@Purple said...

best je dlm gambo tu..=)

cimon said...

kakak2 cantik tak try sup gear box kat Hutan Bandar tu ke?

hehehe(^v^)

shera haifa said...

nazz ~ mmg bst tapi nyamuk bnyk ahh..kene gigit je..

cimon ~ xtry ahh..1st time p c2..owg kata bst chckn chop..cimon org jb kae? alaa leh ahh bwk g jalan2 nti..

cimon said...

dulu pernah ddk JB...skrg tak lagi...sudah tukar angin...dari Selat Tebrau ke Laut China Selatan

paham tak?

hehehe(^v^)

shera haifa said...

cimon ~ owh ya ke..xleh nk ajak tmn kuar lah nie..wuu.
Laut China Selatan?? Sabah ke Serawak..@Brunai..

AfIq AiMaN said...

1st time ke pergi nih??hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails