Friday, December 3, 2010

Nape takde jual ticket bas online? atau aku yang tak tau..

Tiba-tiba aku terfikir akan benda nie.. Apa dye? Tu mengenai tajuk entry aku tu. Napa ehh takde? Ermm lau ada komperm aku dah tempah awal-awal.. Nak p beli sekarang cuaca tak mengizinkan. Hujan je. Lagi pun takde orang nak teman aku. Bukan takut nak p beli sorang-sorang, tapi sebab tak best merempit takde orang kat belakang. Hahaha...

Lau ada yang jual online maybe dapat murah macam ticket kapal terbang kot. Beli setahun sebelum balik. Komperm 50 percent diskaun. Mau aku balik ari-ari. Dah lah bas balik tempat aku tak banyak satu hari ada 2 atau  3 je kot. Aku nak dop seat sorang-sorang nanti leh kangkang luas-luas. Gila tak bersopan aku kan. Lau dop yang seat dua orang kene dop sopan santun tambah-tambah lau pakwe ecem yang dop kat sebelah, lau tak encem ahhh lantak aku nak dop cam mana pun sebab tak nak bagi orang sebelah berkenan dekat aku. Haha gila kejam. Lalalla

Esok baru nak p beli. Mesti dah kurang seat single. Lau ada pun maybe yang kat belakang. Mau aku naik kuda nanti. Tapi lau takde seat single terpaksa lah amik seat double tapi biarlah mamat encem yang kat sebelah. Aminn.. Oittt amin ramai-ramai cepat, aku nak dop sebelah pakwe encem nie.. Ngehhh...

Satu lagi perkara yang berlegar-legar di kapala otak aku nie Napa owang lelaki suka dop kat belakang dalam bas? Aku tengok melalui pemerhatian aku lah.. Tak menuduh pun. Owhh korang nak intai bontot kita yaa.. Teeettt... Otak tak betul plak aku nie.. Maaf yaa lau mengangkung menyingung perasaan. Sila bagi respon ehh aku nak tau juga nape..

Gembira Selalu, Hilangkan Kedut di Wajah Anda.


15 comments:

hans said...

duduk belakang sebab best tido lah
kerusi belakang besar sikit

P/S : Contest Cerpen Sesedap Rasa

P/S : Download Filem : Jangan Pandang Belakang Congkak 2 & Devil

ada mokhtar said...

nk balik mana ni..?

shera haifa said...

hans ~ ehh seat blakang besar ke? xtau lak..hehe. dh tu xrasa cm naik kuda ke dop kat belakang?

ada ~ balik kelate..nk mke budu.,.hehe:P

mie said...

moga bertemu pkcik2 yg ensem..
hahaaa

hans said...

besar sikit jer lah

kadang2 ada seat sama jer

P/S : Uncle Seekers Disaman. Good Job!

sugar2 kapas strawberry said...

mara liner ada je jual tiket secara online :)

shera haifa said...

mie ~ pak cik!!nk abg ensem..hehe

hans ~ owhh cm tu ehh..sbb aku xsuka dop blkg..cm kuda je..dh lah jalan balik kelantan bukan highway,,shortway,,hehe

shera haifa said...

sugar ~ kelantan xde bas mara linear..huhu

cimon said...

xsuke ddk seat belakang...sempit arr..

p/s:harap dpt ddk sebelah awek cun dlm bas *tp slalu jek ddk sebelah apek tue (T_T)*

p/s/s:tak pernah nampak bontot orang bile ddk belakang pon...tipu nie...(^_~)

p/s/s/s:tido mengangkang takpe...tp berdengkur tu yg kureng berkenan...hahaha(^v^)

::FAIZ FARISH:: said...

stuju ngan hans

HonEyBuNNy said...

he2...setuju semua pndpt tu...ada kan tiket on9 beli...bus mara liner xsilap ila....ila pun xbeli tiket ag..huwawaw

shera haifa said...

cimon ~ ermm dh beli tcket,,mlm nie naik kuda yaa sbb dop kt blkg..xnk tngung risiko beli seat double ada yg kt depan..lau pkwe encem xpe.lau dpt pkwe yg gatal adoii..xtahan weii..

shera haifa said...

faiz ~ okeh malam nie nk tngok ahh besar ke kecik alang2 dh dpt seat 2 kebelakang nie,,

ila ~ ermm maralinear xde balik kelantan...kat cnie ada 2 bas je balik klntn..kkkl n trans,,

SK said...

duk blakang luas pemandangan kot. relax je duk kat blakang.

nk usha bontot bkn nampak pun. hahahah.

shera haifa said...

ehh kiranye lbh kurang cm jauh pemandangan luas pandangan lah..ooo pndai..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails