Wednesday, December 22, 2010

Riang Ria Cuti Sekolah 2010 (pArt 4)

Riang Ria cuti sekolah kini kembali. Kali ini diserikan lagi dengan majlis hari jadi. Bukan hari jadi aku tapi hari jadi sepupu aku. 
        
       

Kedebuk angka '3' pada kek itu menandakan yang sepupu aku dah 3 tahun lahir kat dunia nie. Perangai pun dah macam kanak-kanak yang seusia dengan dia. Aku nie diibaratkan sebagai barang mainan dia. Hari tu aku ada bergurau senda dengan dia, nak tau apa terjadi? Dia pegang kedua-dua kaki aku, dia sepak bontot aku. Perghh budak nie main kasar kau tau tak. Ternoda aku dibuatnya. 


Hah yang nie lah budak yang aku ceritakan itu. Muka pun dah berlagak semacam kan. Tapi budak nie pandai. Kalau tak pandai takdenya dia dapat idea pegang kedua-dua kaki aku then sepak bontot aku. Nanti kau budak aku balas dendam.


Yang baju merah dalam pic atas nie pula, abang kepada budak yang aku ceritakan tadi. Abang dengan adik lebih kurang sama je perangai. Nama lagi adik-beradik kan. Si abang nie jenis yang tak mendengar kata sikit. Bila orang marah dia buat bodoh je. Ishh budak-budak kan. 


Pic last untuk hari nie, sepupu-sepupu with sepupu-sepupu. Means that adik beradik aku bersama-sama sepupu-sepupu then sepupu-sepupu aku with adik beradik aku yang juga sepupu-sepupu mereka. Kau tengok mata adik perempuan aku yang sebelah kiri sekali.. Bulat giler. Terkejut kot orang amik gambar. Yang belakang sebelah kanan tu adik lelaki aku, then yang lain sepupu-sepupu aku. 

psstt:
Semua sepupu-sepupu aku dah pun balik Kuala Lumpur..
Rumah aku pun dah kembali sunyi..
Aku pun akan kembali ke JB hari isnin malam..


Sehingga berjumpa lagi

Gembira Selalu, Hilangkan Kedut di Wajah Anda



6 comments:

sizuka[Izzati] said...

comelnye kek :D

hans said...

hahahaha
seronok la diorang sambut besday ada kek

P/S : Saya Nak Minta Tolong! Anak Saya Ada Penyakit Jantung Berlubang!

E.d.Y said...

nak kek sikit..huhu

shera haifa said...

sizuka ~ bukan stakat comel..sdp lak tu..

shera haifa said...

hans ~ tnpa kek smbut brday xsyok..aku sndri pun akn rasa cm xlngkap je bila hari jadi aku tp xde kek..

shera haifa said...

E.d.Y ~ harap maaf kek sdh hbs..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails