Thursday, December 22, 2011

Dating berbaju kurung. Pendapat aku...

Assalamualaikum..


Dating tapi pakai baju kurung?? Bagi aku laa kan kalau dah buat benda yang salah di sisi agama tak payah laa nak cover dengan pakai baju kurung. Lagipun bila dah berbaju kurung nie tak mengubah apa-apa pun. Salah tetap salah. Apa kalau pakai baju kurung ingat boleh tebus kesalahan yang kau buat tu ke? Tak sama sekali ya. Konon kalau pakai baju kurung nampak baik laa?? Boleh diterima. Tapi hanya luaran je, syaitan yang ketiga tetap xnampak. Bagi aku kalau wat benda salah tu buat je laaaaaa.. xpayah nak cover k.. Hipokrikk..


Kalau nak nampak baik dan elok pada pandangan mata orang eloklah yang perempuan bawa teman. Tapi janganlah bawa anak saudara yang tak tahu apa-apa tu. Sekurang-kurangnya bawa lah yang cerdik pandai. Senang sikit nak tegur kita kalau ada salah silap. 

Ermm yang aku dop beria bercerita kat blog nie mesti korang tertanya-tanya "ala yang kau dap cakap dating salah pung pang pung pang tu kau tak dating ke? Aku pun penah dating juga, tapi aku tak pakai baju kurung pun pergi dating dan aku juga tahu salah sebenarnya dating tambah-tambah bila hanya berdua-duaan biarpun tanpa bersentuh-sentuhan. Tapi biasalah manusia nie kan lagi kita tahu salah lagi kita buat.. Tak gitu?


Bukan nak buka pekung sendiri, but aku admit kesalahan yang pernah aku buat. Aku pun dah tak buat dah perkara-perkara macam tu dan Insyallah hingga aku dan dia adalah pasangan yang halal. Siapa dia? Entah aku pun tak tahu sehingga tiba lah harinya. Mudah-mudahan Allah S.W.T ketemukan aku dengan si dia yang sememangnya untuk aku dunia dan akhirat. Amin..


P/S - Harap maaf dengan kata-kata aku jika ada yang terasa. Sebarang pandangan dan pendapat dari anda dialu-alukan. Terima kasih



 DUMEX DUGRO

5 comments:

hologramisfera said...

takboleh buat semua jangan tinggal semua,
baju kurung tradisi semata.
kalau orang semata2 nak dating, sampai bukak tudung semata,
lagi parah.
:)
we cant afford people to do this to do that.
nice

AmyZana said...

question, kenapa org nak dating?

AmyZana said...

question, kenapa org nak dating?

Onitsuka_hana said...

ikut keselesaan orang tu gak kowt..hana xska klu kuar ka pa ka pkai baju kurung kecuali p kenduri. bkan nak pelekehkan baju kurung tapi susah la nak jalan pakai kain.. pakai suar kan selesa nnt kena kejar ngan anjing senang nak lari..haha

Rasanya kan berbaju kurung tu wat dia nampak ayu kowt..hehe

shera haifa said...

@Amyzana ~ dating sbb nk knl.. ehhh boleh diterima x? hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails