Thursday, December 1, 2011

Percutian keluarga

Assalamualaikum..

Hari nie bermulalah episod percutian keluarga aku bersama saudara-saudara yang lain. Tapi aku tak dapat nak join percutian keluarga nie. Kekangan waktu sebagai seorang pelajar menghalang aku untuk join mereka. Tapi agak sedihla buat aku sebab bukan selalu keluarga aku pergi bercuti kat tempat orang nie. Kadang-kadang dalam setahun tu takde pun nak pergi mana-mana. Selalu dop rumah je.

Percutian kali nie dengan kerjasama keluarga aku dan keluarga mak saudara aku, mereka nak pergi bercuti kat Langkawi. Sob3x.. Dah lama aku tak pergi Langkawi nie. Lantak p lah orang nak cakap kat Langkawi nie xde apa2 pun tapi bagi aku yang last pergi waktu umur 10 tahun, there is a lot place that has not being visit. 

Dataran helang nie, dah berubah wajah dah pun. Dulu tak secantik seperti sekarang. 

    
Langkawi Sky Bridge yang boleh tengok pemandangan Langkawi dari atas pun tak ada lagi time tu. 

Dulu apa yang aku masih ingat, aku pernah pergi dekat Makam Mahsuri, Pantai Pasir Hitam dan Telaga Tujuh. Kalau ada tempat-tempat lain yang pernah aku pergi tu aku tak tahu la, maklumlah dah lebih 10 tahun dah aku pergi sana. 

Memori atau gambar kenangan kat Pantai Pasir Hitam.

Entah bila la aku dapat pergi sana lagi. Mungkin sepuluh tahun akan datang kot. Takpun aku tak sempat pergi sana lagi. Wallahua'lam.

p/s - moga mereka selamat pergi dan balik. 

DUMEX DUGRO

4 comments:

Hans said...

walawehhh
lamanya aku tak pergi Langkawi

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/12/review-filem-ombak-rindu.html

KizZ said...

Wah bestnya g bercuti...seronok seronok...

shera haifa said...

@Hans ~ sapa lg lama xpergi langkawi? aku atau ko?
hehe

shera haifa said...

@Kizz ~ mereka yang sronk.. kita tak pergi pun

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails