Monday, July 26, 2010

''Aku bukan Perempuan Desperate''




Akhirnya aku ketemu juga facebook dye. Selama nie dengan menggunakan email yang sama napa aku search tak jumpa pun, tapi malam nie rezeki itu milik aku. Namun aku tak add pun dye. Sebab? Aku tak nak dye ingat aku nie terhegeh hegeh nak kan dye. Tapi memang aku nak kat dye pun. Biarlah ini rahsia antara aku ngan korang yang baca cerita aku.

Aku tak nak jadi cam 'perigi mencari timba', aku tak nak meletakkan maruah aku teralu rendah sehingga aku yang memulakan langkah. Bukan akan nampak cam aku nie desperate sangat ke? Namun aku hanya berserah kepada mu Ya Allah. Jika benar dye adalah buat aku, kau dekatkanlah hatiku dengan hatinya, namun jika tidak kau jauhkanlah hatiku dari hatinya.



nota kirikanan :
kalau ada jodoh takkan lari gunung dikejar.

15 comments:

sizukaDeboss said...

ouh.ikhtiar sikit.bru peluang akan terbuka.hehe.ewah ewah dh mcm dr.cinta bg tips dkt sini.haha.ni just apa yg terlintas di fikiran.sbb di mana ada kemahuan di situ ada jalan.erk.kaitan?:P

sugar2 kapas strawberry said...

huwaaa..buang je istilah perigi cari timba..add xsemstiny kita nampak sgt2 nk kn?konon2 nk kwn je dlu..xslh

maisyara Pot! Pot! said...

ala. add je pon. lepas tu kawan2. lau ada jodoh ada la, ngeeee^^

[̲̅̅a][̲̅̅L[̲̅̅y][̲̅̅a] said...

dear..
ure not desperate k..
add sumone bkn maksud u terhegeh2..
add dye juz tok jdi kwn..
kalo rndu bkak page dye n tgok pkembangan trbaru dye..
mcm i buat 2 la..
u noe better..
hakhak..

sHaiRA haIFA said...

to all >> its not easier as what all of you said. perkataan terhegeh2 pernah dikatakan oleh dye..sy tdk mau menjatuhkan maruah sendiri..huhu

[̲̅̅a][̲̅̅L[̲̅̅y][̲̅̅a] said...

its up 2 u la dear..kalo rase xmau..xpya add..tapi ati sbnrnya nak add..hehe..waitin for him 2 be on9 is tha best thin ever..haha..excited ble dye on9 walopon bkn leh chat pon ngan dye..haha..

sHaiRA haIFA said...

mmg nk add sngt2 lah wei.tp kuatkan ego..huhu enth bila dye akn add ak..ermm tngu dye on9 pun enth bila dye akn on9..pnantian satu pnyiksaan..

[̲̅̅a][̲̅̅L[̲̅̅y][̲̅̅a] said...

u.u..
kesian plak..skrunk aku kna kurngkan kontroversi n elakkan diri..prigat kan susa..haha..add je la..nanti aku jgk hok susa tgok muka seposen mu 2..

Cik Kz said...

takpe2.. just put ur trust in Him. He knows the best for you. insya Allah, kalau dah jodoh jauh terpisah kutub utara selatan pun tak kan ke mana kan?? :D

sHaiRA haIFA said...

alya ~ mu dop berigat p mu g mnyerah diri..kalu org jahat cm mu kan bst..xdop lah polis nk kene g kejar sana hambak cnie..haha..aku xkan add dye. ak akn tngu smpai bila2

sHaiRA haIFA said...

cik kz ~ ya sy hanya berserah kpdnye. yang mampu hanya doa..huhu T______t

[̲̅̅a][̲̅̅L[̲̅̅y][̲̅̅a] said...

hukhuk..
kdg2 aku rase..bertrus terang 2 lbeh buat beban aku ilang..
ikowt la dye nak trima ke dop...
yg pntin dye thu..
slebihnya aku juz terserah pada DIA je..
huhu..

sHaiRA haIFA said...

huhu..
kalu aku kuat cm mu..kalu aku seorang yg brterus terang tntu hal gnie xkn brlaku

[̲̅̅a][̲̅̅L[̲̅̅y][̲̅̅a] said...

huhu..kuatkan smgt kwnku..chayok2..len org lain caranya..
be strong..

sHaiRA haIFA said...

okeh.thx little bear..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails