Saturday, January 8, 2011

Tiada yang tak cantik..

~ Semua gambar dari blog masing-masing.Minta izin guna untuk entry ini yaa.~

    
The Boss !  



Rina Salleh, Irine Nadia Marcello, Cik Epal, Fatin Liyana, Hanis Zalikha..
Siapa mereka? Cantikkan..

Semua orang suka yang cantik-cantik.. Ada ke yang tak suka yang cantik-cantik? Sila tinggal komen kat entry nie. Ingin berkenalan rasanya.

Persoalannya sekarang. Ada tak yang tak cantik? Sampaikan ada yang beria-ia mengubah apa yang diciptakan oleh Allah S.W.T. Cucuk sana, cucuk sini, bedah sana dan ada yang bedah sini. Apa semua tu? Sesungguhnya apa yang telah diciptakan oleh Allah S.W.T itu adalah sebaik-baik kejadian.

Tak payah nak ejek-ejek orang bila mana kita merasakan kita lagi cantik. Tak cantik seseorang itu pada luaran, tak bermakna mereka buruk di dalam. Tak macam kita yang hanya cantik dipandang, tapi dalam sedar mengejek orang. Buruk juga nampaknya pada pandangan orang. So beware kepada mereka yang macam nie.

So apa yang aku nak perkatakan ialah, tiada yang tak cantik. Even buruk di dalam tapi cantik di luar. Even cantik di dalam tapi buruk di luar. Bila cantik dalam dan luar, itu adalah package yang sangat menarik. Bagi yang buruk dalam dan luar, itu adalah satu ujian yang harus di tempuhi.


Motif gambar :
~ mereka blogger yang cantik dan terkenal..


Sehingga berjumpa lagi

Gembira Selalu, Hilangkan Kedut di Wajah Anda


13 comments:

Miss Izah Mohamed said...

semua ciptaan Allah cantik & indah.. terpulang pd diri sendiri utk menampakkan kecantikkan sejati mereka. :)

hana said...

ciptaan Allah ciptaan yg paling smpurna...
manusia je yg slh mnilai...
b'syukur la ngn ksmpurnaan n kkurngan diri..
=D

Fara said...

betul2..
pada saya dalam dunia ni semuanya cantik..
allah takkan cipta sesuatu yang tak cantik..

dalam dunia ni,.. cantik atau tidak itu hanyalah ditentukan oleh manusia..
sedangakn hakikat sebenarnya saper dia nak judge apa yang telah diciptakan.. betul tak.. hehehe...

ciQu said...

kl mcm tu aku ni cantiklah.. wekkkk sile muntah semua. XD. ak bkn mcm korang pkirkan ..i'm real man.
x smestinya yang cantik itu cantik.. dan x smestinya yang tak cantik tu tak cantik.

sugar2 kapas strawberry said...

bg saya sume org cantik :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

ada yang cantik tapi blog biasa-biasa sahaja- terkenal sebab kecatikan kurniaan ALLAH

TAPI

ada yang cantik dan blog mereka memang best

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

PERSONAL BUDGET PLANNER Terbaik Pilihan Momoy

h A n Y S said...

tapi ada jugak yg jeles dgn kecantikan org2 yg cantik ni kan..
hmmm..

hans said...

semua ada kelebihan masing2 kan?

P/S : Mak Nih Bisinglah!!!! Cuba Mak Diam Sikittt!

sarah abadan said...

yup diorang mmg sangat cantik...dan kita semua pun cantik2 juge :)

BuLat i2 CirCLE said...

comel2 bloggurl neh..hehe

fatin hanani said...

bagi fatin.. semua mempunyai kelebihan masing2 :)
maybe ada yang kurang cantik tapi mgkin hatinya lebh cntik :)
semua tu kita xtau..
klu cntik p la mcm mana pun tapi hati tu busuk..emm mmg x elok juga kan :)

eja said...

mereka beauty with brain..;')

Maria James said...

ya, semua ciptaan Tuhan cantik.
beauty with brain is priceless.
jom join contest :)
wish me gudluck okay ?
http://officiallyours.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails