Thursday, November 26, 2015

Brownies dalam cup cake

Assalamualaikum..

Semalam ada kawan tempat brownies jadinya alang2 dah buat tukang buat pun nak makan jugak kan. Hehe. Tapinya yang tukang buat punya mesti lah lain dari yang lain. Jadi semalam cuba lah buat brownies in a cup.

tak sempat nak snap dah ngap dulu

Berkedut kan brownies tu. Almaklumlah tukang buat dah tua. Ehh. Sebenarnya yang kedut tu lah yang buat brownies menjadi. Takde kedut maknanya tak menjadi lah tu. Tapi still boleh makan tau. Jangan pula takde kedut humban dalam tong sampah pulak. Tu membazir namanya. Makanan tak berkulat pun nak buang buat apa. Just takde kedut je. Maknanya tukang buat tu belum cukup tua lagi lah.. Dah tua nanti buat semula ya. Hehehe

Ni yang tempahan

Untuk yang tempahan tu, aku buat pakai loyang 7x7. Pakai loose base. Senang nak keluarkan nanti. Aku jual RM30. Guna premium punya bahan-bahan ya.. Jadi tempahan dibuka untuk warga Kelantan yang berada di Kelantan. 

10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk sedap ni..huhuhu

Falsya said...

vavavava sedapnyeeee..letak eskrem vanilla..lg layannn..;D

paridah said...

pandainya buat brownies rupa xpenting yg utama rasanya tu...kalau dekat nk juga oder.

KorN said...

eh. tgh2 lpar termasuk plak blog ni. mula2 da nmpak kek. haisssss

CIK TOM said...

ciktom xpernah lg bt brownies...sbb kurang gemar manis sgt...maybe kena blaja buat sendiri boleh adjust manis ek..hehe

psst...kalau dekat boleh order...hehe

seraa rose said...

sedap bg pengemar coklat.. :)

seraa rose said...

haha yg tu satu tray pun xckup.. :P

seraa rose said...

ikut resepi je kak.. Alhamdullilah menjadi..:)

seraa rose said...

nasibb lah blog ni mmg banyak makanan pun..:P

seraa rose said...

manis dia blh alter nak manis cam mana.. xsemestinya kene ikut resepi 100%.. sr pernah je menderhaka dgn resepi.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails