Thursday, November 19, 2015

Helmet punya cerita

Assalamualaikum..

Yang ni seriuss kelakar. Bagi aku lah. Bukan main syok lagi kan dah sampai kat traffic light tengah tunggu hijau tiba2 terasa asal lah kepala ni cam berangin dan ringan aje. Kenapa lah kan?? SekaliIIiii lupa nak pakai helmett wOOoo. Hahahaha sengeh sorang2 lah atas motor. Masa tu terus fikir cam mana nak cover utk pusing balik nak amik helmet kan. Nak uturn kat traffic light tu cm xkena pulak sbb bukan ada pembahagi panjang pun. Last2 lps traffic light bg signal konon nak g kedai makan kat situ. Sampai rumah gelak2 ngan ma..


Satu lagi cerita kelakar. Pasal helmet jugak. Ada satu hari tu nak g Mydin. So pergi lah dengan motor sbb aku suka merempit ++ nak cepat kan. Pergi pun sorang mmg senang naik motor je. Dah sampai tu parking lah kat Watson dpn Mydin tu. Dah kunci tayar semua, menonong nak seberang jalan ni. Sekali tersedar macam bangun dari tido kenapa berat semacam je kepala kan. Rupanya tak buang helmet kau!! Lagi sekali sengeh sorang2. Nak gelakk pun tahan simpan balik gelak kat rumah. Dah la masa tu ada orang kat parking motor sama dengan aku, malu giler. Nak pandang muka orang tu pun xnak. Entah2 dia dok gelak, sengeh2 kat aku yang lupa nak tanggalkan helmet kan. 

Kejadian tu berlaku juga dalam bulan 11. Maknanya dalam bulan yang sama yang hari ni baru 19 Nov dah 2x aku lupa nak pakai dan tanggalkan helmet. Kau dah kenapakan!! Pelupa sangat. Rasanya takde lah tua terlampau kan. Lagipun helmet benda WAJIB kau ingat bila naik motor dan turun motor. Hurmm mungkin kes aku banyak fikir benda lain kan. Sampaikan xterfikir dah pasal helmet. Haha.



4 comments:

Falsya said...

akak penah nmpk ade orang pakai helmet terbalik..time tuh xtau nak kesian ke nak gelak..hehehehe..

paridah said...

KENA CUBA ATASI SIKAP PELUPA TU...

tiga lalat said...

xper ,melayu mudah lupa., hehe2

nuyui a.k.a miss YUI said...

hahah kwn yui pnh gitu..mmg gelak2 kami..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails