Monday, November 9, 2015

Surat Saman hahhh!!

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum.

Terkejut betul hari tu, tiba2 je ma kata ada surat saman sampai. Ayokkk. Pening kepala tiba2. Sapa pulak saman aku ni!!! 


Tu hah celcom mintak hutang kau. Baru bagi notis. Ingatkan dah betul2 surat saman. Tapinya melayang lah duit RM150 (duit mama sbb aku kan xkerja lg). Ingatkan dah mampus dah line dia sebabnya bila nak bukak 3 bulan sebelum ni tak dapat pun. Owhh dalam diam makan duit rupanya benda alah ni. 

Aku sebenarnya memang nak terminate je line broadband ni tapi sayang derr. Sebab 5GB RM50 je!! Tapi apakan daya takde duit nak bayo bulan2.. Kalau sebelum ni masa study tu boleh la papa bayarkan. Ni dah hbs study, tak kerja pulak tu sapa nak bayarkan. Last2 aku terminate je. Tamatkan riwayat hidup. Kat rmah pun dah ada wifi. Buat apa lagi ada broadband kan. Zaman tokk kaduk dulu boleh la pakai dia.

Aku bayo on9 je. Sebabnya bila g kaunter nk bayar n terminate dia kata suruh bayar ikut mesin. Habis kau ingat mesin tu nak duit syiling dan RM1. Last2 memang CIMB CLICK jelah makanan dia. Makanya dah habis ya perjanjian kita Celcom. Tunggu no yang aku guna skrg hbs plan UOX je. Akan ku cari penganti mu. HahaHA.


10 comments:

Kakzakie said...

Nasib baik dia tak prolong lagi mahu-mahu lebih dari itu.
Duit mak juga yg melayang ye. Kesiann....

OK tak apa lepas ni bye-bye padanya dah kan..

cik tom said...

broadband celcom mmg camni sbb ada kontrak bpe thun biasanya kan..wlpn kena block sbb ada bil tertunggak tapi bulan yg kena block tu tetap kena bayar...adik cik tom pernah gak kena...

Ana Fatihah said...

Haha. Sabor jerlaa. Baibai Celcom.

Zie Has said...

alaa sayangnya ... melayang guit walaupun tak boleh nak guna

seraa rose said...

tu lah..nsb baik 3bulan je dia trus sekat..kalau x parah jgk.. huhu

seraa rose said...

owh.. masa mula2 buat tu main trima je t&c dia.. dh jd cam gini kalut sat..

seraa rose said...

yg broadband dah bye2.. no phone je blm lg

seraa rose said...

itulah.. rm150 tu blh buat apa dah.. huhu

Kakak Tiri Cinderella said...

Haih... Macam2... Anyway... Saya paham perasaan tidak bekerja itu.... Hurm....

Kakak Tiri Cinderella said...

Sama laa... Saya pun dah berkurun lama pakai Celcom.... Bila ntah nak baibai sebab selalu sangat tarik kredit tanpa sebab --'

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails