Monday, August 8, 2011

Lirik SpongeBob versi Kelantan

Haha.. tengah stalk pacebook kawan-kawan tadi tiba-tiba aku terjumpa sesuatu yang menarik dan kelakar. Kreatif betul laa mereka-mereka yang mengubah versi lirik nie. 


Ehh apa pasal ada span kuning kat cnie?? Owhh datang nak bersihkan blog aku yaa.. Haram kau buat cam tu kat blog aku. Nie semua hasil dari idea aku sendiri yaa. Tapi lirik kat bawah nie bukan aku punya dan bukan ciptaan aku. Aku cedok aje. 

Lirik spongebob versi English

Are you ready kids?
I said are you ready?

Who lives in a pinapple under the sea?
Spongebob Squarepants!
Absorbent and yellow and porous is he.
Spongebob Squarepants!

His notical nonsense be something you wish.
Spongebob Squarepants
Then drop on the deck, and flop like a fish!

Spongebob Squarepants,
Spongebob Squarepants,
Spongebob Squarepants,
Spongebob Squarepants


Lirik spongebob versi Kelantan

Ready dok budok-budokkk?
Ho laa, keptenn!
Gaaapo diiiooooo? HO LAA, KEPTEN! 

oooooo..Podio dok dalae buohlanah bowoh laut? 
Spongebob Sluar Kkotok! 
Sene meresap bewarno kuninggg 
Spongebob Sluar Kkotok! 

Kalu demo suko bendo laut hok ngarut 
Spongebob Sluar Kkotok!
Pah mari la pakat nopat... supo ikae 

Spongebob Sluar Kkotok! 
Spongebob Sluar Kkotok, 
Spongebob Sluar Kkotok
Spongebob Sluar Kkotok
Spongebobbb Sluar Kkotokkkkkk!

Memang terbaik ahh siapa yang mencipta lirik lagu spongebob versi Kelantan nie. Terjemah habis-habisan  laa. Kalau guna Google Translet sekalipun tak akan dapat lirik macam nie. Tahniah!!

<<<<<<<< Jom terokai Samsung Galaxy >>>>>>>>
<<<<<<<< Whooomm.. Drift bersama Proton Inspira >>>>>>>>>
<<<<<<<<<<<<< naik Vios pula >>>>>>>>>>>>


6 comments:

ashikin said...

comel lagu nih...huhuhu

singgah cni...

Hans said...

hahahaha
comel2
:-)

Asiah Termizi said...

Hahahahaaaa
Comel dan kelakar sangatttt

Singgah~

shera haifa said...

@ashikin ~ comel kan.. kelakar pun ada

shera haifa said...

@hans ~ kau nyanyi lagi comel kan?? hehe

shera haifa said...

@asiah ~ btl2x..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails