Thursday, February 9, 2012

Maksud bacaan ketika duduk diantara 2 sujud

Assalamualaikum..

Tahukah maksudnya??
Atau kita baca hanya untuk melengkapkan rukun sembahyang kita?
Kalau belum tahu, meh tengok sekejap dan pahatkan dalam kepala maksud-maksud disebalik bacaan kita yang hari-hari kita baca sebanyak 17 kali. Tu belum masuk lagi bila kita lakukan sembahyang sunat..




p/s ~ Aku pun baru tahu. Sedeynye jadi aku kan. Tahu baca je.. Lagipun aku xpernah belajar bahasa Arab T_T

8 comments:

sea_lavender said...

Thnkx berkongsi =) pernah terbaca tpi tak berkongsi d entry.. ble da tahu mmg rse kerdil sekali di sisi Allah.. tika solat kte bertemu dgn-Nya.. malu sekali ='(

dayah said...

sy tau rumi dia..tp time solat salu baca laju..habit~ ssma la hayati maksud tiap bacaan solat ;)

shida'R said...

nice sharing awak ^_^

bru tahu juga :)

Izan Ishak said...

perkongsian yg bagus ni... at least lepas ni dah tau kan.. pasti solat pun lebih khusyuk... amin...

shera haifa said...

@SEA_LAVENDER ~ sy baru je baca.. share kat blog nie mana tahu masih ada yg belum tahu..:)

#ya kita terlalu kecil disisinya..

shera haifa said...

@DAYAH ~ kita baca skdr baca. dulu mmg xtahu lngsung.. tp skrg dah..;)

shera haifa said...

@SHIDA'R ~ lps nie kta sama2 hayati bacaan kita yaa

shera haifa said...

@IZAN ISYAK ~ insyallah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails