Thursday, April 22, 2010

''MeNyeSAlkAh??"

Erm tak rasa menyesal kot. Apa nak sesalkan lagi, benda pun dah jadi, dah tolak pun tawaran tu, kawan-kawan pun dah start dah. Mungkin ada hikmah lain atas penolakkan tu. Mungkin ada rezeki lain yang akan di perolehi. Or mungkin jumpa jodoh kat situ ke. hehe.. Lagi pun Allah S.W.T. dah aturkan yang terbaik buat hambanya. Takde siapa lagi boleh pertikaikan apa yang dah terjadi, berlaku and apa-apa yang sama makna dengan dua perkataan tu lah.

Tadi masa p jalan-jalan kat facebook(fb), tengok apa post gempak malam nie ada jumpa post kawan aku dye cakap sekarang fb kurang aktif sikit sebab LI dah start. Tersentak aku seketika baca post tu sebab yang aku tau LI start 26 April nie, hari nie baru 22 ai bulan. Usha punya usha upenye tempat dye je start awal coz dapat surat dari tempat berkenaan mintak buat awal and yang tak tahannya habis lambat dari orang lain. Fuhhhh nasib baik aku tolak tawaran nak buat kat tempat tu, tu yang buat aku sibuk sangat nak bercerita nie. Tapikan dapat bayaran tau buat LI kat situ even RM 5 pun. Bolehlah tangung minyak moto buat merempit ke sana dari comperm habiskan duit mak bapak tu. Tempat tu syarikat swasta, sebab tu boleh kasi bayaran. Erm tempat aku bakal ber'LI' nanti kerajaan, sah-sah lah tak dapat duit. huhu


*hah nie lah antara perbualan kami*

Tapi lau ikut perumpamaan ni ''SESAL DAHULU PENDAPATAN SESAL KEMUDIAN TIDAK BERGUNA'', dah tak dapat nak buat pe pun. Habis tu nak buat pe lagi dah aku cakap tak menyesalkan. Adoii sah-sah tak baca yang atas tadi.


7 comments:

☆与王ㄗ王ㄒ☆ said...

betul tu shera...
ingt atat 2:216...

☆与王ㄗ王ㄒ☆ said...

*ayat

sHaFAa said...

yes..thx sepet..=)

H@n$ Xy said...

ho6..hikmah akan muncul~~

sHaFAa said...

H@n$ Xy ~ insyallah..owh tukar pic baru ek?

H@n$ Xy said...

he4..yup..tukar style lak..hu3

sHaFAa said...

bgus..transformasi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails