Sunday, July 22, 2012

Air Misteri

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..

Masa Karnival Kimia Johor 2012 hari tu, aku dipertanggungjawabkan untuk jaga bahagian pameran yang ada sepuluh tu. Salah satunya adalah Mystery Pitcher @ yang lebih sesuainya ialah air misteri. Pe yang misteri sangat tu leh la tengok video kat bawah nie.


Dah tengok? Agak2 misteri x? Sapa2 yang xsetuju ngan penyataan 'air misteri' tu meh aku nak explain. Pe yang misterinye ialah dari 3 yang colourless when we add 2 of them together it will change the colour form colourless tu pink. Then when add the third beaker the water change to colourless. Sedangkan amount of water if we think logically does not enough to change from colour to colourless. So, sapa yang dah tengok video tu korang dah tahu laa pe yang menyebabkan the colour change. =)

gigih hah group aku dop explain kat budak2

p/s ~ Ada sorang budak x setuju ngan nama Air Misteri nie. Udah budak pandai mana nak terima. huhu

2 comments:

whatever said...

biarkan je budak tu..:p

Aishah Jahirah said...

macam tu la org dok buat silap mata kan....hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails