Wednesday, July 11, 2012

Ticket raya

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum.

Ticket balik raya sudah dalam gengaman. Horay ho ho balik kampung, ho ho balik kampung hati girang. Ower betul aku kan, puasanye belum lagi dah sibuk nak raya. Puasanye entah cukup atau tidak tahun nie belum tahu lagi. =)


10-08-2012 jam 9.00 malam aku akan balik kampung Kelate. Yehh leh puasa ngan family lu before smbut raya together. Kali nie aku balik naik bas transnasional. Kalau sebelum nie aku selalu naik KKKL sebab bas dye best dan baru, juga jarang nak alami kerosakkan tapi untuk raya nie aku berpaling tadah. Sebabnye penjualan ticket disekat buat masa sekarang. What de?? Mesti nak naikkan harga lah tu. Jenis nak kaya cepat cam tu la. Orang terdesak, mahal ke murah bila dh ticket takde akan beli juga. 

Aku dan kawan terus beralih ke kaunter transnasional. Kat Johor nie nak balik Kelate, xbanyak syarikat bas sediakan perkhidmatan JB-KB. Ada empat je buat masa nie yang aku tahu iaitu KKKL, Transnasional, Shamisha dan Cepat. Kat kaunter Trans tu, first keteorang tnya harga dulu naik x msa raya? Akak tu kata RM64. Masa tu macam dah nak on dengan ticket tu, tapi berbanding Shamisha seat trans lagi sempit. So macam nak tnya Shamisha dulu. Alih2 xde orng kat kaunter tu sbb orangnye g toilet. Malas nak tngu sbb dah lama tngu terus beli tcket trans. Tu sebab ticket trans jadi pilihan. Seat sempit pun asalkan sampai Kelate jadilah. 

p/s ~ korang dop jauh dh beli ticket balik raya?

4 comments:

Falsya said...

dh start jual tiket bas ker?..

Rara Nasiha said...

wahh, cepatnye beli tiket. memang betul-betul teruja ni. hihi :)

Ardini Humaira said...

sedaknyo demo kelik klatey... kawe dopleh kelik.. lamo doh dop kelik... duk miri sejak buley 12 tahun lepas. ghayo pung dopleh kelik gok sebab due branok nok dekat doh uhuuu

Syazwan Che Deraman said...

kalo jale kaki start hari nih, sapa dah kelate awal pagi raya..kalo berungga anok, dae poso dumoh.

baik jale kaki.

heheheh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails