Tuesday, July 10, 2012

Jade bersama rantai dan durian

Bismillahirahmanirahim dan Assalamualaikum..

Hari nie mood aku melayan-layan. Sekejap baik sekejap ok. Aku tahu kenapa aku jadi begeni, but i cannot tell the truth here. Maybe someone will read my blog and tell to that person. It such kill my self. Biar laa ianye tersimpan kemas di lubuk hati ini. If i need someone to release this problem, i will peak one from my lab rat's.  =)

Pagi tadi sampai aje kat lab, lab assistance bagi souvenior dari China. Alhamdullilah. Ingat juga beliau dekat ketorang nie. I guess semua dapat souvenior tu (my lab rat's). But the things is difference according to gender. Girl have a jade and necklace while boy have a keychain.  


This is mine. Jade with horse inside. Horse coz aku dilahirkan pada tahun kuda. Kuda ku gagah berlari. ^^, This horse will spin if spirit, energy or whatever  not stable according to Chinese trust. But i not believe on that, i just believe with Allah swt. Sudahlah  bila pakai jade tu xleh nak buat sembahyang. Kan itu binatang, x sesuai. But i appreciate it very much. Thanks Abang Ad.

Petang tu pula, my supervisor text my senior suruh bagitahu semua orang yang ada supaya stay, coz he will bring durian. Owh bestnye. Aku yang memang berniat nak balik petang tu, terus xjadi semata2 durian. Now i found my self love so much on durian. How could i? Antara yang makan banyak adalah aku sampaikan naik ke kepala and pusing2 jadinya. Tapi aku x perit pun, lepas nie kalau ada banyak2 durian lagi memang aku akan makan banyak2. To Dr, thanks belanja kami makan doyan. 

p/s ~ tajuk entry entah pe2.

2 comments:

nazirah said...

wah bestnye dpt souvenier yeahh.. owh duyan.. cci tak makan.. tekak tkleh time.. how sad, hlg satu nikmat kan ;)

Teenager Housemaid said...

tapi rantai tu cantik..:)

dah lama tak makan durian..huwaa..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails