Sunday, July 1, 2012

Universal Studio : 4D version

Assalamualaikum..

Baru je bulan nie 1st time layan 3D siap ngan camewhore bagai, dah velagak nak layan 4D. Kelass ko Shegraa. Udah bayar nak masuk tu, pe lagi grab laa peluang yang bukan selalu datang nie kan. Kiteorang layan cite Shrek. 


Woh nak bagitau lu, best tau layan 4D nie. Macam kita plak yang berada dalam cite tu dan kita yang mengalaminya. Ada gerak2 kerusi bila Shrek tu naik kuda (macam kita pun naik kuda) , air pancut2 sampai ke muka (bila si dongkey tu bersin. Euwww), pastu rasa cam binatang raba2 (sbb ada lelabah ganas kejar Shrek). Beza 3D ngan 4D cuma yang gerak2 tu ajelah. 



Cite tu kejap je pun , tapi best. Lepas kuar tengok cite Shrek nasib kiteorang sangat baik!!! Jumpa plak mascot Shrek ngan Fiona. Pe lagi, ikut diorang sampai diorang stop, que then snap gambor. Semua nak plok Shrek sampaikan Fiona merajuk. Alala cian Fiona. Nak xnak terpaksa laa aku dop sebelah Fiona. 



Tak lupa gak layan Transformers 4D. Tapi waktu nie aku dah pening2 dah sebab 3kali tanpa henti dop naik yang pusing2. Nak que Transformers nie, tuhan sahajalah yang tahu. Dekat 45 minit, tapi tengoknye aku rasa xsampai 5 minit. Dalam pening aku sempat tengok yang 3rd scene first je, yang lain2 aku pejam mata sebab memang xtahan dah. Rugi gak laa aku rasa, tapi nak buat macam mana, udah xtahan. Kalau x mahu aku muntah dalam tu. Bila ada kesempatan pergi dengan zouj (verangan), aku nak tengok yang transformer first. Tak kira nak tengok gak. Menyesal!! Sapa yang akan pergi Universal Studio Singapore aku nak sarankan korang jangan tak tengok tranformer, kalau x kau akan menyesal.

p/s ~ Owhh bakal zouj, bacalah entry nie nanti kita g sama2 eh. Olololo

7 comments:

aReLaN said...

hohoho..ingatkan apa la 4D tu.pernah layan je masa gi USJ (universal studio japan) dulu.memang terbaik la

syAzAnA said...

aaa, kenapa best sangat ni? hehe. one day, Insya-allah. :)


comelnya fionaa tuuu!

Elysa Sofia said...

Ya Allah nak sangat pergi sini :'(

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh smpai sni..huhu.

Lyaa Suriany said...

best nya dpt p sana.
kite planinng dah lama
tapi asyik tak jd p jeee

ஜ miss klanika ஜ said...

3D pn jarang-jarang .aiseh. sudaa ada 4 D

tiefazatie said...

wah..best2..untung la dh gi!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails