Thursday, July 26, 2012

Apam Polkadot akan datang

Bismillaihirahmairahim dan Assalamualaikum..

Lepas beberapa hari xbersiaran kini aku kembali. Pada sapa2 yang cari (perasaan), aku xg mana2 pun just xde masa je nak menaip kat cnie. Amboii buzy benor aku nie kan. Mengalahkan perdana menteri. Opss aku nak tnye, kenapa ehh bila kata buzy je, xde masa mesti nak samakan dengan perdana menteri? Apa memang perdana menteri ke yang paling sibuk sekali kat dunia nie??

2 hari lepas aku ngan lab rat's sibuk dop mengoogle kuih muih, makanan2 yang halal yang wujud kat Malaysia. Lagak cam nak masuk MasterChef dan nak kene upgrad skill memasak. Hehe. Propa kene lebih. Wink2x. Lepas tu tanpa disangka2 tertengok laa apam polkadot cumel2. Huwaaa nagis xmau makan sebab chantikkkk gilerrr luu.

      
Geram tengok yang ciut2 nie

Dan tanpa disangka2 perasaan ingin mencuba datang dalam diri. Gituu. Excited giler kot. Then, google tengok dye punya resepi lepas tu nampak resepi tu sangat mudah lagilaa giler, excited nak buat. Kebetulan lab rat's sorang nie giler2 craving ngan taufu fa, aku ngan dye bergabung lagi banyak yang kami serch sal makanan. 

Lepas dah tahu macam mana nak buat apam polkadot dan lab rat's sorang tu pun nak buat taufu fa(nak cari GDL), kami terjah kedai yang jual mostly barang2 kelengkapan dan bahan2 tuk buat kuh muih kat Taman U. Kedai tu berhadapan kedai yang menjual accesori kereta, Brother's.


Aku pun amik laa kesempatan nie tuk cari acuan lompang dan mangkuk kertas tuk buat apam polkadot nanti. Bila aku balik rumah(nak buat), xdela aku dop pening2 nak g cari benda alah nie. Acuan lompang tu aku beli 2 yang mana 1= RM 2.80 dan mangkuk kertas aku beli 2 juga 1=RM2.00. Tapi aku rasa macam acuan lompang tu xcukup je. Satu tu ada 12 je, kalau 2  baru 24. Takkanlah adunan nanti sekali buat(kukus) hanya leh buat 24 biji apam polkadot. Wasting time and gas pula. 

p/s ~ sapa yang penah buat apam polkadot, 1 adunan tu agak2 dapat berapa biji ehh??

3 comments:

Ardini Humaira said...

dni pun teringin nak buat tapi tade xberani huk3

Rara Nasiha said...

Apam polkadot memang dah trending dah sekarang ni. comel! :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh try buat la kak..

nak gak wat t.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails