Thursday, June 23, 2011

Orang tak dikenali

Datang seorang remaja perempuan yang tak dikenali. Terdapat dua situasi percakapan.


Situasi 1 :

Remaja perempuan : Akak..Akak tolong pergi beli Pizza. [sambil pegang-pegang lengan Hi-5]
Hi-5 : Apa main pegang-pegang nie? Kita kenal ke nak suruh-suruh pergi beli pizza?

Situasi 2 :

Remaja perempuan : Assalamualaikum akak. Mintak tolong boleh? [sambil pegang-pegang lengan Hi-5]
Hi-5 : Ya Adik nak mintak tolong apa tu? [membalas balik pegangan remaja perempuan]
Remaja perempuan : Akak tolong pergi beli Pizza. Saya tak biasa lah.
Hi-5 : Adik pergi beli sendiri la. Belajar cam mana nak membeli.

Bukan nak bercerita pasal dua situasi yang berbeza diatas, tapi nak berbicara pasal orang tak dikenali. Kau kenal aku? Comfirm kau tak kenalkan. Jumpa apatah lagi. Tegur-tegur kat blog, twitter, FB pun jarang. Aku follow blog kau, kau follow blog aku balik. Kau follow twitter aku, aku follow kau balik. Aish bukan nak tweet-tweet berkenalan pun. Bila aku minta tolong kau 'LIKE' gambar aku, kau minta tolong 'LIKE' gambar kau balik. Lepas tu kau add FB aku. Tapi lepas tu senyap cam tu aje. Last-last aku remove kau dari friend list aku. Kejam ke?

Apa ekspresi kau bila tiba-tiba orang tak dikenali datang menegur dan pegang-pegang? [kembali kepada 2 situasi diatas]. Adakah kau buat don't know atau kau layan aje mereka? Kalau aku, aku buat cam kenal je. Layan aje percakapan dye. Sebabnya aku tak nak orang yang aku tak kenal tu malu. Baik tak aku?

<<<<<<<< Samsung Galaxy >>>>>>>>
<<<<<<<<Proton Inspira>>>>>>>>>

8 comments:

sizuka[Izzati] said...

peliknya ada org cmtu

~RizaL~ said...

klau dia pgg n hulur pisau mcm ner..?? ada rasa nak pgg balik kew..?? hehe
mai la singgah blog rizal uer..

shera haifa said...

@sizuka ~ mmg pelik dan mmg ada,,

shera haifa said...

@rizal ~ aishh jngn ahh ada yg cm tu,, nauzubillah..

Hans said...

kalau aku tgok orang juga
kalau aku selesa ok
kalau tak selesa memang xlayan
:-)

Review Filem Rasuk

saya_arief said...

peramah kot..
;p

shera haifa said...

@hans ~ owhh.. tngok org..lau ngn aku selesa x? haha

shera haifa said...

@arief ~ mmg peramah pun.. haha.. tp kene org tgur dulu ahh. org xtgur idaknya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails