Sunday, June 12, 2011

Penangan tandukkan masuk gawang sendiri Daudsu kepada Terengganu

Wohhh panjang giler tajuk entry aku malam nie. Hah semuanya sebab Daudsu. Ini olang juga telah bikin panas di FB. Hayya aku pun nape tiba-tiba cakap ada sleng Cina nie.. Hah mari kita cakap seleng Ganu baru best.

Ya wak nape tu?
Makang nape malang nie?
Daging kijang bakor ke?
Penyung dopleh pijok kijang, penyung pendek.
Nape-nape pun tahniah ahh ganung.
Hulalala

Pandai tak aku cakap Terengganu. [sila puji aku sebab aku dahagakan pujian]
Nia mira, Anim dan orang Terengganu semua puji lah saya.
Aishh 'man'.

Berbalik kepada tajuk entry hari nie >> Daudsu adalah keywordnye.


Berpuluh-puluh page di FB mengenai Daudsu. Ada yang mengencam, ada yang menganjing. Tak kurang juga ada yang setia bersama Daudsu. Aku kira jika Daudsu tidak menjaringkan gol tadi pasti berpuluh-puluh page di FB semuanya menceritakan akan kejayaan dan sokongan kepada Daudsu. Tapi hakikatnya Daudsu telah menjaringkan Gol itu dan itulah page-page diatas yang telah dicipta oleh manusia-manusia. Sapa nak like boleh klik page diatas dan anda semua akan terus dibawa melayari kealam yang anda semua ingin masuk.

Bercakap senang. Buat page macam-macam. Cuba letak diri sendiri di posisi Daudsu. Adakah anda orang yang bakal menyelamatkan bola tersebut? Atau tindakan anda sama macam Daudsu lakukan? Renungkanlah. Jangan ingat semua nak dapat dan selamat je. Rezeki, ajal, maut semuanya ketentuan Allah S.W.T. Menerima setiap pemberiannya dengan ucapan Alhamdullilah, pasti ada berkatnya dan rezeki yang akan datang.

p/s ~ jangan tahu nak salahkan orang dan mengutuk orang je.

16 comments:

Hadi said...

tahniah terengganu...

hasrulwahid said...

bukan sepakan tau. tapi tandukan :)

sizuka[Izzati] said...

adoilah org2 kita skang memang cepat je bt fb page psl isu2 hot kan.sabor je lah.

zIyEn said...

gitulah orang Melayu..cepat sgt melatah dengan hal remeh temeh.diam2 sudahlah kn..nanti lama2 orang akan lupa jugak.

Hans said...

terengganu menang bergaya
tapi kesian daudsu dipersalahkan

Cita - Cita Hans Dolu - Dolu

tiefazatie said...

xbaik tau dorg salahkan daudsu..niat die baek la..die nak tanduk keluar bola tue..tp termasuk..cmne gak..nama pun bola kan2..hehe

shera haifa said...

@hadi - tahniah!!

shera haifa said...

@hasrul - thx teguran.. dh tukar..
=)

shera haifa said...

@sizuka - time hot tu lah pelbagai cerita timbul..bila dah lama2 org pun dh xingt,,

shera haifa said...

@ziyen - ermm awl2 mmg cm tu..sabor je lah

shera haifa said...

@hans - ermm nk buat cm mana..salah itulah yang hangat diperkatakan penyebab kelantan kalah

shera haifa said...

@tiefazatie - kalau org yg faham mcm sis xpe lah.. yang xfaham nak buat cm mana..

Anonymous said...

hi, sy nk mintak izin, paste kan link blog awak kt twitter sy..hope xde hal..berkenaan topik daudsu

shera haifa said...

anon ~ okeh.. boleh.. tq sbb berminat ngan entry sy yg xseberapa nie..

Alynna said...

xpe, kelantan boleh cuba lagi tahun depan.. hehe...

shera haifa said...

@alynna ~ ermm dgr kata dh nk tukar nama dh.bukan piala FA lg..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails