Monday, June 20, 2011

Senarai blog bakal di hack

Aisshh man woman sapa lah nak memperdajalkan semua nie. Tak leh tengok blogger senang betul. Hari tu si Gambit yang dop serang dengan pelbagai kata yang tak enak nak dibaca. Sekarang nie nak jadi hacker pula. Sero biso lah tu.


Apa betul ke senarai blog itu bakal di hack? Banyak tu woo. Sempat ke nak hack semua? Aku pun tak tahu kesasihan perkara nie. Kalau sapa-sapa tau hal nie 'SAH' atau 'TAK SAH' sila bagitahu ya. Hal nie penting untuk aku tahu kesasihannya sebab link blog aku pun tersenarai. Bukan ada satu tapi ada dua kali link blog aku.

*klik untuk tumbesaran*

Tengok pada perbezaan link blog di atas link blog aku. Nyata ianya berbeza dan memang betul link blog aku tersenarai sebangak dua kali berdasarkan fungsi 'FIND' iaitu tekan 'CTRL' dan 'F'. 

*klik untuk tumbesaran*

Kalau betullah senarai blog yang bakal di hack nie kene hack, blog aku paling teruk sekali kot. Mampuss terus takleh nak buka lagi. Hukk..Hukk. Jangan buat aku cam nie tau.. BE ngah masyuk nie.

Blog kau tersenarai? Nak selamatkan? OK kau leh backup blog kau tu. Backup blog. Tapi yang tuk sapa yang guna blogspot aje lah yang Worldpress non ada aku tak tahu. Hehe. Akan selamat atau tak blog kau non ada aku tak tahu juga. Apa yang perlu hanyalah usaha aje mana yang termampu. Aku dan backup dah.Giliran kau pula. Chayokk!!

17 comments:

Asiah Termizi said...

blog saya ada kot. ala.....sumpah risau!

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


alamak..btul ker mcm tu?? hari tu ada tgk kat blog lain, ada yg bg alert suruh buat backup. just in case terkena hack pulak..

anyway doa2 la supaya blogspot xkene hack. ramai blogger guna platform ni utk tulis blog.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

BLADE EDGE said...

xde pun button FIND. nak cari mcmana ni? cara mudah nak cari xde ker? susah la cari guna cara ni...

SyerAgh said...

block ambo ada jugop la lalink~ ganer nie

saya_arief said...

blog den kejap ade kejap xdek.
hahahaha.
:D

nik lan nik mat said...

gua nak BE jgk

:: noremy bte rahmat :: said...

hope xde apa2 kt blog awak yer...



jom join giveaway nie..tarikh tutp belum ditentukan lagi...
http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/06/1st-giveaway-princess-house.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

jahat betul mereka tu nak musnahkan hasil kerja dan usaha org lain

Loji Tenaga Nuklear | Dilema Malaysia Selepas Krisis Nuklear Jepun"

Cara dan Tips Elak Blog Dari di Godam | Bertindak Sekarang!"

Hans said...

semua senarai tu xsilap dia amik dari geng blogger kut...
xsalah saya lah
blog saya pun ada dalam senarai

Syaitan Memang Durjana

shera haifa said...

@asiah - risau kan.. moga xde apa2 berlaku

shera haifa said...

@blade - Insyallah xde apa2. sy dh edit sikit entry tu..ada cara cm mana nak buat fungsi FIND.

shera haifa said...

@SyerAgh - backup lah blog tu dulu..

shera haifa said...

@arief - bahaya tu cm tu.. hehe

shera haifa said...

@nik lan - usaha lebih.. insyallah

shera haifa said...

@emy - moga2..harap tu smua hnyalah xbetul

shera haifa said...

@princess Momo - diorang nie xde keje gamaknya..

shera haifa said...

@hans - tp rasanya banyak lg kot yang pink kat gengblogger tp cm skit je link2 tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails