Saturday, January 7, 2012

Pakai shawl putar belit

Assalamualaikum..


Bila orang pakai belit-belit dye pun nak belit-belit. Kan belit-belit kemas sangatkan tak bernafas lak budak nie. Kita yang tukang belit nie main belit jelah dah nampak beria-ria sangat nak pakai. Nak pakai pun sebab tengok kakak-kakak dye pakai lawa kot. 


Dan bila ada sorang kakak dye ni pergi keje then tak pakai shawl nie, dye suruh aku belitkan kat kepala dye. Dahlah shawl tu size orang tua. Pakaikan dekat budak menjejel-jejel sampai ke bawah. Aku ikutkan aje, pakaikan aje dah budak tu nak pakai. Kan tak pakaikan g ngadu ngan maknye mati aku kene bebel. 


So aku pun pakaikan lahh.. Main pakai je ikut suka hati aku nak belit cam mana nak taruk kerongsang kat mana. Hahaha. Cian kau budak.


Tadaaa.. 

Bukan macam tu dye suruh aku pakaikan sebenarnya, tapi nak suruh aku pakaikan macam aku pakai. Ehh budak nie ngade-ngade la plak. Dah la suruh aku pakaikan nak suruh buat macam aku pula. Awak tu budak kecik mana leh lawan Mak Jemah hot. Owhh Mak Jemah ke aku nie. No..nO..

Mak Jemah pakai cam nie.

Mak Jemah pakai pashmina, budak tu plak pakai shawl ne boleh nak lipat segetiga. Lembik totek la kain cam tu. Bila cakap je tak boleh pakaikan macam Mak Jemah pakai, so dye terima je cam mana Mak Jemah pakaikan. Bagus!!


p/S ~ Budak tu adik Mak Jemah sebenarnya. :)








8 comments:

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

EnciK AxixOu said...

hahaha...budak 2 model baru k..xpernh tgk pon sblm neh..kah3

Miss Nadya said...

hehe..nad suka pakai tudung gitu..:)

shera haifa said...

EMEET ~ tq..:)

shera haifa said...

ENCIK BULAT ~ model lama dah.. tapi baru kuar sbb xlaku..haha

shera haifa said...

MISS NADYA ~ suka yg macam budak tu pakai ke?

Arina Shamsul said...

hehehe..mana tumpah kuah kalau tak ke lantai kan?

eh?salah komen ke ni?cam takde kaitan je..ahaks,pandai2 la kaitakan ye mak jemah* hihihi

shera haifa said...

ARINA ~ ehh kuah tumpah ke lantai.. ala rugilah xleh wat makan ngn nasi..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails