Wednesday, January 25, 2012

Pencopet

Assalamualaikum..


Buat kamu ibu, perempuan dan juga kaum wanita, berhati-hatilah dengan handbag yang dibawa anda kemana-mana sahaja. Pencopet nie ada dimerata-rata tempat. Pencopet nie juga tak kira situasi macam mana. Even orang ada yang memerhatinya melakukan perbuatan yang tidak elok tu tapi tetap tak diendahkan.

Pencopet juga terdiri dalam variasi umur. Jadi jangan terlalu percayakan mereka-mereka yang disekeliling anda. Kalau yang ada zip pada handbag tu tolong laa zip. Kepik kemas-kemas bawah ketiak, tak kisah lah ngan bau ketiak yang busuk at that time pun, asalkan semuanya selamat.

p/s ~ Kalau hukum hudud memang dilaksanakan di Kelantan habis orang Kelantan kudung tangan nie. 
~ Yang kaum lelaki, bapa pun tolong laa jaga purse masing-masing juga.
~ Jenayah dimana-mana.



8 comments:

Teenager Housemaid said...

moga kita tidak menjadi mangsa..:(
be carefull.:)
nice reminder..:)

Nazz@Purple said...

ya perlu behati-hati selalu

EZAN IDMA said...

terjadi kat awk kah?

shera haifa said...

EZAN ~ xde laa.. nyaris2 terjadi depan sy je

Semut Senyum said...

cik semut sentiasa fikirkan keselamatan dirii... walau kt mana pun berada... jgn kita jadi mangsa. baik kita mengelak seblum terkena.

~diAhOntHeblOg~ said...

tahnye..kdg tu..saje ditayang2..xkose nyah

era kecik said...

erk, memang ramai ler.. hehe

Iffah Afeefah said...

akak kat srawak br kene seluk pursenye hurm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails