Monday, January 16, 2012

Meat Chicken Ball Spaghetti # 2

Assalamualaikum W.B.T.

Sebelum nie aku dah penah postkan entry pasal Meat Chicken Ball Spaghetti. Kali nie aku nak post lagi.  Nak suruh korang terliur sampai keluar air liur. Owhh jangan sampai menitik di atas laptop atau keyboard sudah, nanti korang sendiri juga yang kene lap. Hak3x..

Kisahnya dua minggu lepas masa aku balik kampung secara tak sengaja sebabnya nak settle akan borang perjanjian MARA. Adik aku yang bongsu nie dop sibuk suruh aku buatkan spaghetti. Yang aku peliknya kenapa bila aku balik je mesti nak suruh aku buatkan. Bila aku tak balik takde pula nak suruh Mama atau kakak aku buat. Padehal bukan susah pun buat spaghetti nie kalau guna sos yang dah siap. Cuma tambah lauk pauk aje lah.

Malas nak cakap banyak, aku buatkan ajelah. Lagipun aku sendiri dah lama juga tak makan spaghetti nie. Nak g makan kat Pizza Hut kalau sepinggan tak cukup sebab jenis yang makan banyak, jadi  baik masak sendiri boleh makan banyak-banyak. Bila masak sendiri nie, lauk pauk pun leh taruk banyak-banyak. 

Lauk pauk nak banyak

Dan memasak kali nie, aku juga dah tunjuk dan ajar kakak aku cara-cara memasaknya. Taklah nanti nak tunggu aku balik baru boleh makan. Entah-entah aku balik nanti, dye yang masak pula. Baru syok. XOXO

14 comments:

missSenget said...

memang menggoda jiwa ni..

sgt tergoda ok..!

Teenager Housemaid said...

wah sedapnya!!! :D

Ardini Humaira said...

tringin dni nak wat sendiri :D

acheeqa farhana said...

wow!sedapnyee...dah la lapa niii...

Woofer Storm said...

mesti sedap ni kn??

nyumm.... XOXO

EnciK AxixOu said...

pndai ea buat ? meh bg resipi cket . haaaa

~diAhOntHeblOg~ said...

ye..akak pon suke spagethi ni..tp mst nk chicken..adik akak duk sebuk suh buat meatball..hehe

shera haifa said...

MISS SENGAT ~ aNDA tergoda kerana sy mengoda..hehe

shera haifa said...

TEENAGER HOUSEMAID ~ sedap pada gambar pada hakikatnye rasa xtahu kan..hehe

shera haifa said...

ARDINI ~ Buatlaa senang je..L)

shera haifa said...

ACHEEQA ~ Tengok time lapar smua nampak sedap..hehe

shera haifa said...

WOOFER STORM ~ sedap cara org xberapa pandai masak.

shera haifa said...

ENCIK BULAT ~ kat entry meat chicken ball spaghetti tu ada resepi.. rajin cubalah..:)

shera haifa said...

KAK DIAH ~ Lain org lain citarasanya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails