Sunday, January 1, 2012

Kerepek Ngaku @ Arro Head

Assalamualaikum.

Bila dah beli 4 biji, try goreng buat macam kerepek dan pabila di makan ia sangat sedap apa lagi pergi cari lagi banyak laa sebab nak buat stok mengunyah musim hujan nie. Apa yang dicari dan digoreng tu? Itulah dye Buah Ngaku @ Arrow Head.

Kali nie beli banyak sangat. Dekat 2kg setengah. Memang mengoreng aje kerja aku. Dari pukul 7.30 pagi hingga jam 12.00 tengahari. Tak pernah aku lelama kat dapur. Kalau lama pun kerja aku makan je. Sebab tu badan cam tong deram. Haha. Tak pe kan dah msuk tahun baru jadi aku nak berazam tak nak makan nasi. Rumate busuk jangan nak hasut suruh makan ok. Teman pergi makan boleh.

Hasilnya.. 

Dapat 2 bekas setengah. Semua bekas sama cam dalam gambar tu. Tapi yang setengah dah habis pun even pakat dop komen kata liut la, apa la. Mulut xleh dop diam. Orang buat suruh makan pun bising. Ish2x. Satu bekas akan dibawa ke Johor malam nie nak kasi kawan-kawan rasa. Tau semua orang tak pernah makan Ngaku nie. Nak makan macam mana kalau tau pun tidak. Hehe..

Kenapa beli banyak sangat sampai 2 1/2 kg? Tak mahal ke? Tak mahal pun murah je. Sekilo baru RM 2.98. Kalau yang masa beli 4 biji kat KB Mall tu rege dye RM 0.29/g. Kalau sekilo baru RM 2.99. Beza 1$ je. 

ehh kata beli 2 1/2 kg?

Yang tu plastik pertama. Ada satu lagi plastik. Jadi bila di tambah tolak sama dengan 2 1/2 kg.  Cuba la beli sebiji dua. Lepas tu goreng dan rasa. Kalau sedap leh laa beli banyak-banyak. Cepat musim nie je ada buah nie sebab nak dekat Chinese New Year. Lepas pada hari tu dah xjumpa dah buah Ngaku nie. 

Hasil selepas dikupas kulitnya..

 DUMEX DUGRO

3 comments:

aReLaN said...

tau mkn je tp xtau nme.hahahaha...

ps : membalas ziarah tuan tanah

. yanayuno . said...

hihi... ite pun nk mkn nasi sekali sari je la.. ^^

Miss Nadya said...

buah ngaku ni buah sengkuang cina kan??hehe..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails